Michel van Hout (als CIO verantwoordelijk voor de digitalisering & data bij Dutch Flower Group (DFG)) is met ingang van 1 februari 2024 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Floridata. Hij volgt Marco Blankenzee, voormalig Manager ICT Waterdrinker Aalsmeer, op, die gelijktijdig is afgetreden als RvT-lid.

Van Hout is inmiddels zes jaar werkzaam als bij DFG als CIO en lid van het Executive Committee. Naast zijn werkzaamheden op digitaal en datavlak, speelt hij een actieve rol binnen het expertteam en de Raad van Toezicht van Floriday-Blueroots. Hij is tevens lid van het bestuur van Floricode. Voor zijn aantreden bij DFG is hij ruim 25 jaar werkzaam geweest in de luchtvaart.

Marco Blankenzee is uit functie getreden en heeft een nieuwe uitdaging gevonden buiten de sierteeltsector, namelijk op gebied van IT-automatisering in de advocatuur. “Vergeleken met de sierteeltsector is de IT-structuur meer gereguleerd, en dat past beter bij mij”, meldt Blankenzee. Blankenzee is 4 jaar Floridata RvT-lid geweest en was daarvoor ook werkzaam binnen de IT van de advocatuur. Met name zijn kennis en adviezen over beveiliging van IT-systemen zijn voor Floridata erg waardevol geweest.

Leden van de Raad van Toezicht zijn werkzaam bij deelnemende bedrijven aan Floridata. Zij staan het bestuur met raad ter zijde (adviestaak) en houden toezicht op het beleid. De samenstelling van de RvT is per 1-2-2024 als volgt:

bron: Floridata