De brandweer heeft in de ochtend van 31 januari 2024 een brand geblust in een trafohuisje in de buurt van de kassen van Unifarm. Dat meldt de WUR. De brand werd rond half 8 geconstateerd en veroorzaakte veel rookontwikkeling. Bij de brand raakte niemand gewond, maar gevolg is wel dat de stroomvoorziening voor een deel van de faciliteiten is verstoord. Tot woensdagavond laat is hard gewerkt om te voorkomen dat onderzoeken en experimenten hierdoor verloren zouden gaan.

Update donderdag
De stroomvoorziening op het universiteitsterrein in Wageningen is na de stroomuitval woensdagochtend weer volledig hersteld. “Sinds gisteravond half elf worden alle getroffen gebouwen en onderzoeksfaciliteiten weer van stroom voorzien”, zegt Dolf Straathof vanuit het crisisteam dat naar aanleiding van het incident in het leven is geroepen. Op het terrein bij Unifarm zijn grote noodstroomaggregaten geplaatst.

“Alle systemen zijn opgestart en voor zover nu te overzien draaien alle systemen naar behoren”, aldus Straathof. Welke gevolgen de stroomuitval heeft voor de onderzoeken en experimenten die in de getroffen gebouwen plaatsvinden, wordt in kaart gebracht.

Bron: WUR / De Gelderlander