Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobest Group rondt overname Biobest Antalya af

Biobest en Antilsan hebben op woensdag 24 januari 2024 bekendgemaakt dat Biobest Group het resterende aandeel van Antilsan van 40% in Biobest Antalya overneemt. De bedrijven werken sinds 1998 samen.

Biobest Antalya is een bedrijf in Turkije op het gebied van bestuiving met hommels en biologische bestrijdingsmiddelen. Het bedrijf wil de Turkse tuinbouwsector verder ontwikkelen. Antilsan wil zich meer gaan richten op meststoffen, biostimulanten en de distributie van agrochemische producten. Het langdurige partnerschap tussen Biobest en Antilsan startte in 1998 als joint venture, die in de navolgende periode tot 2014 uitgroeide tot een productie- en distributiebedrijf. Hoewel Antilsan en Biobest als volledig zelfstandige bedrijven verdergaan, blijven ze ook in de toekomst samenwerken.

Marc Mertens, Senior Vice-President van Biobest zegt: “We zijn enorm dankbaar voor ons partnerschap met Antilsan en willen hen dan ook bedanken voor de uitstekende samenwerking in de afgelopen ruim 25 jaar. Samen zijn we erin geslaagd Biobest Antalya te ontwikkelen tot toonaangevende speler op het gebied van biologische bestrijding en bestuiving met hommels. Mij dank gaat ook uit naar het managementteam van Biobest Antalya. Ze hebben jaar in, jaar uit, ook in economische en financieel uitdagende contexten, hun vermogen om het bedrijf te laten groeien gedemonstreerd, en een ontwikkeling gerealiseerd tot voorkeursbedrijf voor Turkse telers die waarde hechten aan producten van kwaliteit en een goede technisch advies."

"We kijken ernaar uit om deze veelbelovende positie verder te ontwikkelen, om telers in Turkije, maar ook daarbuiten, te ondersteunen bij de steeds belangrijker wordende uitdagingen ten aanzien van een duurzame productie. Ook verheug ik me op de voortzetting van onze commerciële samenwerking met Antilsan.”

Ulaş Yildirim, algemeen directeur van Antilsan:“Het partnerschap met Biobest was een geweldige ervaring, waar beide partijen van hebben geprofiteerd, en zorgde ervoor dat Turkse telers toegang hadden tot toonaangevende technologieën en expertise. We zijn trots op wat we samen hebben bereikt.”

“Gezien de goede vooruitzichten in de Turkse tuinbouwsector hebben de activiteiten van Antilsan op het gebied van biostimulanten en pesticiden een enorm potentieel, en deze transactie stelt ons in staat om onze investeringsplannen sneller in praktijk te brengen. Deze investeringen betreffen R&D, de ontwikkeling van eigen producten en de uitbreiding van onze commerciële aanwezigheid in het hele land.”

“Het team van Biobest Antalya heeft alles in huis om de positie als voorkeurspartner voor Turkse telers die gebruikmaken van biologische bestrijdingsmiddelen en bestuiving door hommels voort te zetten”, zegt Yagiz Süzen, General Manager van Biobest Antalya. “We bouwen voort op ons bestaande productportfolio en ons dichte netwerk van technische adviseurs, en zijn voornemens ons aanbod biologische oplossingen, inclusief biopesticiden, verder te ontwikkelen en uit te breiden."

"Op dezelfde manier als Biobest Antalya de positie van marktleider wist te bereiken, is Biobest Group erin geslaagd wereldwijd een enorme groei te realiseren en grote overnamen te doen. Ons team kijkt ernaar uit onderdeel te worden van een mondiale bedrijvengroep waarin de uitwisseling van kennis en beste praktijken hoog in het vaandel staat, maar ook ruimte is voor lokale initiatieven en onafhankelijkheid. Onze klanten kunnen erop rekenen dat we economisch succesvol zijn en tegelijkertijd de uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid, klimaatverandering en duurzame productie aanpakken.”

Voor meer informatie:
Biobest Group
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com

Publicatiedatum: