Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Morel neemt Nederlandse Kwekerij Koen over

Morel Groep heeft Kwekerij Koen overgenomen en de overeenkomst getekend op 15 december 2023. Kwekerij Koen is gevestigd in Monster in Nederland.


Eric Beaude en Aad Koen

Kwekerij Koen is een familiebedrijf dat meer dan 80 jaar geleden is opgericht. Aad Koen heeft verschillende rassen veredeld waaronder twintig verschillende soorten cyclamen. Het gaat met name om de rassen Cyclamen hederifolium en Cyclamen coum. Daarnaast heeft Aad ongeveer 10 rassen van Helleborus veredeld. Daarbij gaat het om de rassen Niger, Orientalis, Foetidus, Nerine en Tulbaghia. Aad begeleidt dit nieuwe project tot 2025 door kennis over te dragen aan het team van Morel.

"Met deze overname versterkt de Morel Groep haar positie als veredelaar van cyclamen. Ook is het mogelijk om rassen te veredelen die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en zuiniger in hun productiecyclus zijn. Tevens wordt haar aanbod uitgebreid en wordt de levering aan klanten van Koen gewaarborgd."


Rechts Guy Schertzer, Sales Manager bij Morel

Eric Beaude, CEO van Morel: "We zijn blij dat we het veredelingswerk van Aad Koen kunnen voortzetten. We gaan het werk van Aad voortzetten en het personeel aan het werk houden. De bestaande klanten worden behouden en de internationale handel wordt verder uitgebreid dankzij het uitgebreide netwerk van Morel. De combinatie van Cyclamen persicum en haar botanische neven en nichten biedt voor de toekomst grote mogelijkheden voor innovatie. Met behulp van ons team gaan we onze dienstverlening met deze nieuwe rassen uitbreiden."

Aad Koen, directeur van Kwekerij Koen: "Ik ben blij dat Morel mijn werk na meer dan 50 jaar wil voortzetten. Ik heb geen opvolger in mijn familie, dus via deze overeenkomst kunnen onze klanten gebruik blijven maken van onze rassen. Ook blijven de banen van onze medewerkers behouden. Ik ben ervan overtuigd dat de twee teams goed kunnen samenwerken. Ik blijf samenwerken met Morel Groep om de overdracht zo goed mogelijk te laten verlopen zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft."

Morel op IPM Essen
Morel is aanwezig op de IPM Essen in Duitsland van 23-26 januari 2024 in Hal 6 Stand 6G14.

Voor meer informatie:
S.A.S. MOREL Diffusion
2565, Rue de Montourey
83600 Fréjus, Frankrijk
www.cyclamen.com

Publicatiedatum: