Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DFG opent nieuwe boeketterie in Kenia

Op 8 januari 2024 heeft Dutch Flower Group een nieuwe boeketterie geopend in Kenia. Op deze locatie in Tilisi (tussen Naivasha en Nairobi) worden boeketten direct vanaf de bron samengesteld wat kansen biedt voor internationale klanten, lokale werkgelegenheid én de Dutch Flower Group bedrijven.

De opening werd bijgewoond door verschillende Keniaanse officials en medewerkers van PASA en DFG. V.l.n.r.: Bruno Linyiru - Grace Mwaura - Joost Gietelink - Richard Cheruiyot - Hon. CS Rebecca Miano - Jelle Griffioen - Hon. PS Abubakar Hassan Abubakar - Mercy Langat - Hussein Adan Mohamed

Strategische locatie voor optimale kwaliteit en footprint
De nieuwe locatie gelegen in Tilisi is gekozen om boeketten rechtstreeks bij de bron samen te stellen, voordat ze hun weg vinden naar internationale klanten, zowel via lucht- als zeetransport. Deze aanpak van boekettenproductie dichtbij de oorsprong minimaliseert de afstand tussen de productie en de klant, wat zorgt voor de hoogste kwaliteit en versheid, en vermindert ook de ecologische footprint van het gehele proces.

Focus op innovatie en tracking systeem
Bij PASA worden boeketten naar keuze met de hand of met de band samengesteld door lokale medewerkers. Automatisering en innovatie heeft de focus en PASA voldoet aan alle Europese maatstaven voor ‘warehousing’ met onder meer een geavanceerd tracking systeem zodat er kan worden nagegaan waar de bloemen vandaan komen. Het sterke inkoopnetwerk van DFG in Kenia beschikt over vers beschikbare rozen maar ook vele andere soorten (zomer)bloemen. De kwekers hebben één ding gemeen: ze zijn altijd gecertificeerd conform de FSI Basket of Standards, een vereiste vanuit DFG.

Met bijna 2000m2 aan ruimte is het doel op termijn 1 miljoen boeketten per maand samen te stellen.

bron: DFG

Publicatiedatum: