Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voortaan tot maximaal 5,30 meter breed confectioneren

Nieuwe machine voor productie gevelschermdoeken in gebruik

Peter Dekker Installaties (PDI) lanceert een nieuwe confectiemachine waarmee de productiviteit en efficiëntie voor het maken van gevelschermdoeken verhoogd wordt. Daardoor kunnen ze volgens het bedrijf sneller en nauwkeuriger geproduceerd worden.

Peter Dekker: "Vroeger besteedden wij het bewerken van de gevelschermdoeken uit, maar zo'n 20 jaar geleden zijn wij ons eigen confectiebedrijf begonnen, De Molen Agro. Het bedrijf gaf PDI meer flexibiliteit en een manier om de kwaliteit constant te kunnen waarborgen. De oude confectiemachine is nu zo’n 20 jaar oud en heeft niet de technieken van de nieuwe machine. Wegdoen doen we de oude zeker niet. Het zou zomaar eens kunnen dat beide machines straks continu draaien. Wij zijn verheugd om onze geavanceerde confectiemachine te introduceren. Samen met de leverancier zijn we een lange tijd bezig geweest om deze custom made machine te ontwikkelen.”

"De machine heeft uiteraard meer opties dan de oude. De belangrijkste wijziging ten opzichte van de oude machine is dat wij nu tot maximaal 5,30 meter breed kunnen confectioneren. En dat is echt een ongelooflijk belangrijke verbetering. Verder is de machine uitgerust met geavanceerde automatiseringstechnologieën die de werkzaamheden tot een minimum beperken en de kans op fouten verkleinen. Bovendien kan de machine op hoge snelheid draaien."

Wie zijn de mannen “achter” de Molen Agro?
Henk Vijverberg en Steven Roth zijn samen goed voor ruim 60 jaar ervaring in de scherming. De mannen werken vanaf het jaar 2000 samen. Samen zijn ze gespecialiseerd in gevelschermen. Tegelijk met het oprichten van de Molen Agro zijn zij gestart met hun eigen confectiebedrijf. Beiden maken gebruik van hun jarenlange ervaring van de buitendienst tijdens het confectioneren van de doeken. Henk: “Wij weten als geen ander hoe een gevelschermdoek aangeleverd moet worden om op locatie probleemloos te kunnen monteren. Wij leveren alleen maar schermdoeken af die probleemloos op te rollen zijn. Dat wil iedere scherminstallatiemonteur.”

Niet alleen confectioneren voor eigen gebruik
Toen het idee ontstond om zelf gevelschermdoeken te gaan confectioneren, was de gedachte om dit alleen voor eigen gebruik te doen. Echter, in de loop der jaren kwamen er steeds meer aanvragen van collega-bedrijven om voor hen te gaan confectioneren. De kwaliteit die Henk en Steven leveren verspreidde zich al snel in het Westland, en ook de flexibiliteit sprak anderen aan.

Vandaag de dag is een groot gedeelte wat geconfectioneerd wordt niet voor eigen gebruik is, maar voor derden. Dit was ook één van de redenen voor de aanschaf van de nieuwe machine.

Het confectioneren van gevelschermdoeken is niet het enige waar De Molen Agro zich mee bezighoudt. Ook de slijtvaste doeken voor het afhangen van de horizontale installaties worden hier op maat gemaakt. Het overrollen van schermdoeken gebeurt ook hier, evenals het knippen en assembleren van de vaste nokken. De confectiemachine is energie-efficiënt en geneert minimale afvalstromen. De hal is tevens uitgerust met nieuwe kranen voor het verplaatsen van de rollen.

Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties
Industriestraat 40
2671 CT Naaldwijk
T: 0174 629 444
info@pdinl.com
www.pdinl.com

Publicatiedatum: