De 52-jarige Peter van ’t Westeinde uit het Zeeuwse ’s-Heer Abtskerke gaat per 1 januari voor Glastuinbouw Nederland aan de slag als regiocoördinator voor regio Brabant/Zeeland. Hij volgt in deze functie Jules Verstraten op.Na zijn studie Bedrijfskunde aan de HAS Hogeschool en Bestuurskunde aan de Open Universiteit heeft Peter diverse functies vervuld. Vooral in de belangenbehartiging voor de plantaardige sectoren. Peter was belangenbehartiger bij de Nederlandse Fruittelers Organisatie en in een eerdere periode bij ZLTO. Daarnaast ook als productontwikkelaar en registratiespecialist bij toelatingshouder Adama Northern Europe B.V..

Peter maakt nu acht jaar deel uit van het team belangenbehartiging binnen ZLTO. Binnen LTO Nederland ondersteunt hij de Vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroenten en de Vakgroep Paddenstoelen. Over zijn keuze voor de functie van regiocoördinator bij Glastuinbouw Nederland zegt Peter van ‘t Westeinde: “Het is mooi deze nieuwe uitdaging aan te gaan in een voor mij niet onbekende sector.”

Goede vertegenwoordiging
Glastuinbouw Nederland kent hij al uit zijn tijd als CEMP voor de vollegrondsgroenten en de boomteelt. “Samen met Wendy Klijn vul ik de functie van regiocoördinatie in de regio Brabant/Zeeland in. Waar Wendy zich voornamelijk richt op het thema Omgeving, zal ik de portefeuilles Energie, Water en Arbeid beheren. Ik wil zo snel mogelijk beginnen met kennismaken met de bestuurders en leden en aan de slag met de actuele onderwerpen”, zo kijkt Peter vooruit. “Het is belangrijk om zoveel mogelijk mijn gezicht te laten zien. Een goede vertegenwoordiging in de regio is voor Glastuinbouw Nederland heel belangrijk.”

Bron: Glastuinbouw Nederland