De tuinbouw heeft een turbulent jaar achter de rug, hoge en vervolgens lagere energieprijzen, maar wel weer hoge energiebelasting in het vooruitzicht. Een verkiezingsuitslag en formatiebesprekingen die de toekomst nog onvoorspelbaarder maken.

Aad Janssen, AAB, ziet desondanks dat de tuinbouw een van de sterkste jaren achter de rug heeft. Aad: "Dankzij sterk ondernemerschap, flexibiliteit, slagvaardigheid én steun door goede productprijzen kan menig tuinder terugblikken op een goed jaar."


Aad Janssen

Aad gaat verder: "De enige goede voorspelling is dat de wereld VUCA wordt: Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity. Dat vertaalt zich in het Nederlands naar Volatiel, Onzeker, Complex en Ambigu. De strategie is dus niet per se voorspellen wat er gaat gebeuren. Ondernemers kunnen zich beter zo positioneren dat ze snel kunnen schakelen door gewijzigde omstandigheden. De aanduiding “Survival of the fittest”, verwijst tenslotte niet naar de sterkste, maar naar diegene die het beste past in zijn omgeving/tijd."

Bovenstaande was overigens de aanleiding om de missie van AAB te herzien naar 'AAB staat voor groei en ontwikkeling van onze medewerkers én opdrachtgevers en leveren integrale en effectieve oplossingen die de tuinbouw- en energiesector innovatief, competitief én verantwoord duurzaam maken.'

Voor meer informatie:
AAB NL
Honderdland Noord 1040
2676 LV Maasdijk
Tel: 0174 637637
info@aabnl.nl
www.aabnl.nl