Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hernieuwd convenant voor toekomstbestendige Broekpolder

De grondeigenaren van de Broekpolder hebben op 21 december 2023 samen met lokale en regionale overheden een hernieuwd convenant ondertekend. Dit vernieuwde convenant, geldig tot eind 2026, is de voortzetting van de samenwerking, met de Broekpoldereigenaren als drijvende kracht achter deze inspanningen.

Grondeigenaren van de Broekpolder zetten samen met de gemeente Westland, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap Delfland belangrijke stappen in de ontwikkeling van het gebied. Het doel van deze samenwerking is een toekomstbestendige, duurzame en goed bereikbare Broekpolder. Hierbij ligt de nadruk op het creëren van evenwicht tussen wonen en werken, het bieden van perspectief voor bedrijven en het behouden van een aangename leefomgeving voor de bewoners.


Van links naar rechts: Peter Ouwendijk, Erik Persoon, Pieter Varekamp en Meindert Stolk.

In het project ‘Broekpolder2040’ bundelen ondernemers en huiseigenaren hun krachten binnen de coöperatie. Zij nemen het voortouw bij de ontwikkeling, in nauwe samenwerking met overheidsinstanties. De focus ligt op het vertalen van gezamenlijke ambities naar concrete plannen, gericht op het aanpakken van de hedendaagse maatschappelijke uitdagingen, zoals het behoud van droge voeten en wonen in een tuinbouwgebied. Het uiteindelijke doel is om binnen de looptijd van dit convenant de overgang te maken van plannen naar de daadwerkelijke uitvoering van de vastgestelde ambities.

Met dit vernieuwde convenant wordt er een belangrijke stap gezet naar een duurzame toekomst, waarbij deze samenwerking tussen bewoners, ondernemers en overheden volgens de betrokken partijen 'een voorbeeld vormt voor soortgelijke projecten in Nederland.'

Tuinbouwgebied
De Broekpolder is een belangrijk tuinbouwgebied in het Westland. De polder is begrensd door de dorpen Wateringen, Kwintsheul en Honselersdijk en de Veilingroute N222. Broekpolder is een gebied van 600 hectare, voornamelijk bestemd voor en gevuld met kassen. Daarnaast biedt de polder huisvesting aan 400 gezinnen. De polder heeft grote kansen om een toekomstbestendig en duurzaam glastuinbouwgebied te worden. Daarvoor moet er in de polder tussen nu en 2040 wel het nodige veranderen.

Voor meer informatie:
Broekpolder 2040
info@broekpolder2040.nl

Publicatiedatum: