Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Trademark Africa ondertekent ondersteuningsovereenkomst met Nationale Taskforce Tuinbouw

Kenia ambieert 50% zeetransport in 2030

Trademark Africa (TMA) heeft een technische en financiƫle ondersteuningsovereenkomst getekend met de Nationale Tuinbouw Taskforce (NHT). Deze entiteiten hebben zich ertoe verbonden om investeringen in de AGF-export van Kenia te versterken en te ondersteunen. De overeenkomst werd getekend als onderdeel van het door de EU gefinancierde programma voor het verbeteren van het bedrijfsklimaat en de export (BEEEP), dat onder andere ondersteuning biedt bij de overgang van 50 procent van de AGF- export van Kenia van lucht- naar zeetransport tegen het jaar 2030.

De overeenkomst werd vorige week donderdag in Nairobi ondertekend tijdens een evenement dat belanghebbenden uit de logistieke sector bijeenbracht om de stand van de agrologistiek in Kenia te beoordelen en de ontwikkeling van Kenia's masterplan voor de modal shift van verse productenexport van lucht- naar zeetransport te bekijken.

Ahmed Farah, de directeur van TMA in Kenia, legde uit dat wereldwijd steeds meer mensen streven naar duurzame productie. Daarom is het belangrijk dat Keniaanse producenten milieuvriendelijke land- en tuinbouwmethoden omarmen. Deze benaderingen moeten helpen om nul CO2-uitstoot te bereiken en de impact op het milieu te verminderen.

De luchtvracht van Kenia naar Europa genereert aanzienlijk meer broeikasgassen in vergelijking met zeetransport: 1 kilogram luchtvracht groene bonen stoot evenveel uit als 177 kilogram zeetransport groene bonen.

Bron: kenyanews.go.ke

Publicatiedatum: