Het Nederlandse Paviljoen op HortEx Vietnam 2024, dat plaatsvindt van 13-15 maart 2024 in het Saigon Exhibition and Convention Center (SECC), is volledig volgeboekt. Dat laten de organisatoren weten.

De internationale organisator, Nova Exhibitions uit Nederland, werkt sinds de eerste editie van de beurs in 2018 samen met de Nederlandse ambassade in Vietnam. Het Nederlandse Paviljoen is mogelijk gemaakt dankzij de steun van Nova Exhibitions en de ambassade.

De Nederlandse bedrijven die deelnemen zijn: Ammerlaan Construction, DanDutcH ApS, Hoogendoorn Growth Management, NLight, PUM Netherlands senior experts Ukelp (Abundigro) en Van Iperen International.

In de week na de HortEx Vietnam tentoonstelling brengen Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima een staatsbezoek aan Vietnam. Dit naar aanleiding van een uitnodiging van de Vietnamese president Vo Van Thuong.

Gelijktijdig met het staatsbezoek vindt er een speciale economische missie plaats gericht op tuinbouw, voeding, water en logistiek. Dit biedt Nederlandse bedrijven kans om deel te nemen aan de HortEx Vietnam tentoonstelling van 13 - 15 maart en aan de Nederlandse handelsmissie in de daaropvolgende week.

De economische potentie van Vietnam
Het staatsbezoek en de economische missie laten de vaste relatie tussen de twee landen zien en laten de economische potentie van Vietnam zien.

Vietnam is een opkomende markt met 100 miljoen inwoners. In 2024 kan Vietnam een BBP-groei van 6-6,5% realiseren. Overheidsinvesteringen, consumentenbestedingen, herstel van import-export en monetaire beleidsmaatregelen kunnen daarvoor zorgen. Vietnam behoort tot de top negen landen in de wereld met de snelst groeiende middenklasse in het komende decennium. Vietnam verwacht in 2030 36 miljoen mensen in de middenklasse te hebben.

Vietnam is op basis van deze cijfers de snelst groeiende economie in de ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) regio. Dankzij de groeiende middenklasse en export neemt de vraag naar betrouwbare en kwalitatief goede groenten toe.

Vietnam en Nederland werken al lang samen op het gebied van tuinbouw. De tuinbouwsector is cruciaal voor de Vietnamese economie, maar kent uitdagingen zoals klimaatproblemen, concurrentie van andere landen, een tekort aan goed opgeleide arbeidskrachten en de behoefte aan duurzame ontwikkeling.

Vietnam ziet Nederland als een betrouwbare en belangrijke partner op het gebied van duurzame tuinbouw. Voor Nederlandse bedrijven en kennis- en onderwijsinstellingen zijn er steeds meer kansen. Beide landen zijn water georiënteerde landen en hebben robuuste toegangspoorten voor internationale handel. In deze context dient Nederland als de primaire toegangspoort voor tuinbouwproducten uit Vietnam.

Vietnam biedt kansen op het gebied van kennis van voedselteelt met behoud van de natuur binnen het voedselsysteem. Logistieke ondersteuning voor land- en tuinbouw; kennis en innovatie in klimaatslimme oplossingen voor land- / tuinbouw met beperkt zoetwater en laag waterverbruik zijn ook kansen die Vietnam biedt. Kansen zijn ook technieken om arbeidstekorten aan te pakken en technieken om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen.

HortEx Vietnam verwacht 250 exposanten uit 25 landen en ongeveer 6.000 experts uit Vietnam en buurlanden in Zuidoost-Azië.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om deel te nemen, kunnen nog steeds contact opnemen met de organisator voor een stand.

Voor meer informatie:
Hortex Vietnam
www.hortex-vietnam.com
www.hortex-vietnam.com