Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

9 miljoen euro voor grootschalige productie van microalgen

Phycom heeft een technologie ontwikkeld voor de grootschalige productie van microalgen. Phycom zal deze technologie om de isolatie van waardevolle voedingsstoffen zoals eiwitten, vetzuren en vezels uit microalgen verder ontwikkelen. Op 5 september is bekendgemaakt dat Invest-NL € 2 miljoen bijdraagt aan een investeringsronde om dit onder andere mogelijk te maken. De totale investeringsronde bedraagt ruim € 9 miljoen en bestaat uit bijdragen van zowel bestaande als nieuwe investeerders, waaronder Invest-NL. Dat meldt de investeerder.

De Nederlandse agrifood-sector staat bekend om zijn efficiënte voedselproductie. Echter, om te voldoen aan milieu- en klimaatafspraken, evenals de toenemende vraag naar voedsel en andere agrarische producten en grondstoffen, zijn innovatieve en duurzame productiemethoden vereist. Microalgen kunnen een belangrijke rol spelen in deze transitie. Ze zijn rijk aan eiwitten en mineralen die niet alleen voedzaam zijn, maar ook duurzaam geproduceerd kunnen worden.

Microalgen
Microalgen vormen de basis van het voedselsysteem in de zee en kunnen bijvoorbeeld dienen als ingrediënt voor bijvoorbeeld vlees- of vis vervangende producten voor menselijke consumptie. Zo worden er stappen overgeslagen in de voedselketen. Microalgen hebben een samenstelling van niet alleen eiwitten, maar ook van vetzuren, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ze bieden een voedseloplossing die beperkt land, water en energie vereist, zonder de noodzaak van pesticiden, antibiotica of conserveringsmiddelen.

Daan Meijer, Investment Associate bij Invest-NL: "Invest-NL heeft als doel de transitie naar een duurzaam voedselsysteem te versnellen, onder meer door te investeren in innovatieve technologieën voor alternatieve eiwitten. De rol van microalgen in de voedseltransitie, gecombineerd met de unieke technologie en beoogde productiecapaciteit van Phycom, maakt ons buitengewoon trots om Phycom toe te voegen aan onze investeringsportefeuille."

Voor meer informatie:
Invest-NL
Kingsfordweg 43-117
1043 GP Amsterdam
Tel: +31(0)882036700
[email protected]
www.invest-nl.nl/

Publicatiedatum: