Niet duidelijk wat consequenties zijn op plantweerbaarheid door aanpassing plantmicrobioom

Er zijn weliswaar aantoonbare effecten van biologische preparaten op microbioom en metaboloom-samenstelling van planten, maar het is nog niet duidelijk wat de consequenties zijn van deze veranderingen op plantweerbaarheid tegen ziekte en plaag-veroorzakende organismen. Dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door WUR, naar "Versterking van plantweerbaarheid tegen ziekten en plagen door aanpassing van het plantmicrobioom". Daarin zijn de interacties onderzocht van taxonomisch uiteenlopende micro-organismen met het plantmicrobioom metaboloom.

Fundamentele kennis over werkingsmechanismen en interactie met de plant is nodig om meer grip te krijgen op de werkzaamheid van microbiologische middelen. Het plantmicrobioom, dat alle microbiële levensgemeenschappen die geassocieerd zijn met de plant omvat, is nog een onbekende factor in de toepassingsmogelijkheden van microbiologische middelen. Het praktisch aansturen van het plantmicrobioom om weerbaarheid in planten te verhogen verdient meer aandacht in vervolgonderzoek.

Het hele artikel is hier te lezen bij Artemis Natuurlijk.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.