Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lakei Boomkwekerijen in Lottum bestaat 20 jaar

Lakei Boomkwekerijen viert haar 20-jarig jubileum. De rozen- en seringenkwekerij werd in 2002 opgericht door Hans van de Laak en Emiel Keiren en sinds die tijd heeft het bedrijf een uitstekende reputatie opgebouwd in het opkweken van de mooiste geurende rozen en seringen.

Een reis van passie en innovatie
"Om onze droom – specialist in rozen en seringen - te kunnen realiseren, was het nodig het teeltproces te optimaliseren en ons verder te verdiepen in het assortiment van beide gewassen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een modern, innovatief en duurzaam bedrijf. En daar zijn we trots op," vertelt algemeen directeur Hans van de Laak.

Het avontuur begon twintig jaar geleden en inmiddels voorziet Lakei de Europese markt van hoogwaardige en geurige rozen en seringen, waarbij Duitsland de grootste afzetmarkt is. 30% van de Lottumse rozen en seringen gaat naar onze Oosterburen.

Volledige controle over het teeltproces
Lakei Boomkwekerijen houdt het gehele teeltproces, van enten en oppotten tot de afkweek, in eigen beheer. Dit stelt hen in staat om de hoogste kwaliteitsnormen te handhaven en ervoor te zorgen dat alleen de meest geurige, gezonde en prachtige planten de kwekerij verlaten.

Duurzaam en innovatief ondernemen
Jaarlijks verlaten er meer dan 500.000 rozen en ruim 250.000 seringen de kwekerij. Met een innovatief bevloeiingssysteem nemen de planten naar eigen behoefte water op, waardoor schimmelvorming wordt tegengegaan. Het gebruikte water wordt opgevangen en hergebruikt in een bassin van 10.000.000 liter water. Met het eigen consumentenmerk ‘Parfum de Nature’ gericht op geurbeleving onderscheidt Lakei zich op de Europese markt.

Open dag
Op zondag 17 september zet Lakei Boomkwekerijen de deuren open voor het publiek. Tussen 13.00 - 17.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd voor een rondleiding op het bedrijf.

Voor meer informatie:
Lakei Boomkwekerijen
Hombergerweg 84
5973 PH Lottum
Tel.: +31(0)77 463 3496
[email protected]
https://lakei-boomkwekerijen.nl

Publicatiedatum: