Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het best bewaarde geheim van Gameren"

ISO is misschien wel "het best bewaarde geheim van Gameren". De leverancier van automatiseringsoplossingen voor de tuinbouw heeft haar roots in de Bommelerwaard en slaat haar vleugels steeds verder uit, vertellen Nico Bikker en Henk-Jan Ooijen in een portret voor een uitgave van Glastuinbouw Nederland.

"Wordt zo'n robot in Gameren gemaakt? Wat gaaf!", is een opmerking die mededirecteur Nico Bikker en Henk-Jan van Ooijen, manager R&D, regelmatig krijgen. ISO zit al 21 jaar in de Bommelerwaard, maar weinig mensen weten dat hier, met zo'n 120 medewerkers, machines met robots en slimme camera's worden ontwikkeld die de hele wereld overgaan.Nieuwe wereld ging open
Het verhaal van ISO start in 2002. Het bedrijf ontwikkelde en bracht een pootrobot, een machine die automatische chrysantenstekken plant, op de markt. Na verloop van tijd hadden alle chrysantentelers zo'n machine. Telers klopten vervolgens bij het Bommelerwaardse bedrijf aan voor andere automatiseringsoplossingen. Zo ontstond de stekrobot, een robot met camera en volautomatische grijper die plantenstekjes in potgrond steekt, en volgden er nog veel meer automatiseringen. Niet alleen voor chrysanten, maar voor allerlei soorten jonge plantjes en bollen.

Klik hier voor het complete portret dat Glastuinbouw Nederland maakte

Publicatiedatum: