Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Louis van Dijke

Oriental Group investeert in de toekomst

Tholen - Gedurende de covid-jaren is de afzet van alles wat met bloemen en planten te maken heeft hard gegroeid. Zo ook bij Oriental Group uit Bleiswijk, maar nu het rustiger is, is dat hét moment om te investeren in de toekomst, zo weet commercieel manager Louis van Dijke. Zo is recentelijk een nieuwe website met een flitsende ‘corporate video’ gelanceerd en wordt er vooral ook geïnvesteerd in het personeelsbestand.


Beelden uit de nieuwe bedrijfsfilm (zie hieronder). Linksboven heet Louis van Dijke de binnenvliegende kijker welkom.

“In absolute aantallen doen we inderdaad iets minder dit jaar, maar komende jaren gaat dat gewoon weer aantrekken”, weet Louis. “Wij zitten met onze bonsaiboompjes en arrangement in het luxere segment. De consument heeft nu misschien wat minder te besteden, maar wil hij straks wat, dan moet het mooi en kwalitatief goed zijn. Het vierde kwartaal van dit jaar hebben we weer een stijgende lijn te pakken. Nu gaat iedereen op vakantie, alles is duur en vervolgens gaat tijdelijk de hand op de knip. Maar dan worden de dagen weer korter en wordt het weer tijd voor een groen verlengstuk in het interieur.”

De onderneming is niet van het piekeren, maar vliegt vol optimisme de toekomst in. Uitdagingen zijn er echter altijd. “We willen investeren en zoeken dat de komende jaren vooral in goede mensen. Qua logistiek hebben we het goed ingevuld, maar op techniek en commercie is extra talent altijd welkom. Het meest urgent zoeken we een creatieve productontwikkelaar die aan de hand van actuele kleuren en trends arrangementen kan samenstellen."

Op jaarbasis komen ruim 400 containers planten en toegevoegde waarde uit het verre oosten deze kant op. Het bedrijf is daarmee een van de grotere importeurs in Aziatische binnen- en buitenplanten en kan een jaarrond beschikbaarheid verzorgen van Bonsai, Ficus m. Ginseng, Lucky Bamboo en geënte cactussen en meer. Men is gespecialiseerd in daghandel, iedere klant kan dagelijks terecht voor zijn bestelling variërend van een fust tot 5000 dozen. Ook wordt er veel gewerkt met toegevoegde waarde en arrangementen en op dat gebied doet men ook zaken met andere kwekers met bloeiende planten om attractieve arrangementen samen te stellen.

Voor meer informatie:
Oriental Group
Louis van Dijke
[email protected]
www.orientalonline.nl