Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wayland Energy werkt aan nieuw geothermieproject Bergschenhoek

Wayland Energy wint aardwarmte in de gemeente Lansingerland in twee projecten, Lansingerland I en II. Recent is ook een aanvraag voor een derde project, Lansingerland III, ingediend. Die aanvragen liggen momenteel ter inzage. Het gaat om een 'pre-drill aardwarmte winningsplan' en een 'winningsvergunning'.

Wayland heeft momenteel twee vergunningsprocedures lopen. De aanvraag winningsvergunning Lansingerland III van 16 september 2022, en het verzoek om instemming met het winningsplan Lansingerland III, dat op 16 februari 2022 is ingediend.

Wayland wil naast het bestaande project Lansingerland I aan de Warmoeziersweg in Bergschenhoek 'enkele nieuwe aardwarmteprojecten' aanleggen. In december 2021 werd voor project II aan de Schreyrackseweg een instemmingsbesluit afgegeven door de minister.

Vanaf deze locatie wil Wayland een tweede doublet aanleggen naar het gebied van de aangevraagde winningsvergunning voor Lansingerland III. Het gebied is gelijk aan de opsporingsvergunning voor 'Bleiswijk 6'. 

Lansingerland III moet uit twee putten gaan bestaan. 

De documenten liggen sinds 12 mei 2023 ter inzage, tot en met donderdag 22 juni 2023.

Bron: Mijnbouwvergunningen

Publicatiedatum: