Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Technokas behaalt HortiQ-certificaat

Het aantal tuinbouwtoeleveranciers met het HortiQ-keurmerk komt met de certificering van Technokas op 22. In tien jaar tijd is het keurmerk uitgegroeid tot een internationaal erkende kwaliteitsnorm in de kassenbouw. Directeur Simon van der Kaaij zegt dat de Lierse Technokas overtuigd is van het belang van certificering. Het keurmerk zorgt ervoor dat klanten er meer vertrouwen in hebben dat Technokas voldoet aan de geldende normen en eisen.

Als ontwerper en bouwer van kassen en klimaatinstallaties focust Technokas zich de laatste jaren op ‘het nieuwe telen’. Het ruim dertig jaar oude bedrijf heeft van oudsher altijd al ingezet op innovatie. Eén van de spraakmakende introducties was de Daglicht Kas in 2018, een kas met een lens tussen het glas waardoor het zonlicht water opwarmt. Het streven naar duurzame oplossingen voor glastuinbouwtelers was indirect aanleiding om de HortiQ-certificering te behalen, zegt Simon.


HortiQ-voorzitter Hans van der Salm (rechts) reikt het certificaat uit aan directeur Simon van der Kaaij van Technokas. ‘Ik vind het belangrijk met het hele team op de foto te gaan, omdat we het met elkaar hebben gedaan.’ 

'Inzetten voor duurzame oplossingen'
‘Als bedrijf zijn we actief betrokken bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de tuinbouwsector. Door de certificering met het HortiQ-keurmerk laten we zien dat we ons inzetten voor duurzaamheid. Het thema speelt een steeds belangrijkere rol in onze bedrijfsvoering, omdat het heel actueel is in de tuinbouw. Het afgelopen jaar merkten we bijvoorbeeld een sterk stijgende interesse voor ontvochtigingsinstallaties, om hiermee onder andere energie te besparen.’

Eerste uitreiking als voorzitter
Simon ontving het HortiQ-certificaat uit handen van Hans van der Salm. Voor Hans van der Salm was het de eerste uitreiking van een certificaat sinds hij begin maart officieel werd gepresenteerd als nieuwe voorzitter van HortiQ.

22 gecertificeerde bedrijven
Inmiddels hebben 22 bedrijven zich laten certificeren door Kiwa NV, dat als certificerende instelling een onafhankelijke positie inneemt. HortiQ kent twee typen certificeringen: BRL8000, voor het proces en het geleverde product, en BRL8001, voor het algemene kwaliteitsbeleid van een bedrijf. De certificering van Technokas geldt voor een periode van drie jaar.

Voor meer informatie:
HortiQ
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
T: +31 (0)174 44 66 63
[email protected]
www.hortiq.nl

Publicatiedatum: