Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe reageert een plant in een indoor farm?

Afgelopen dinsdag 28 maart organiseerde World Horti Center de vierde editie van ∑-Grow Inside. Een panel van vier dook in het onderwerp: ‘Hoe reageert een plant in een indoor farm?’. De resultaten van het Fieldlab Vertical Farming vormden de basis voor de discussie. Alle vier de panelleden hebben aan dit onderzoek meegewerkt. Na twee jaar hard werken deelden ze de eerste inzichten met het publiek.

Energiek panel
Op dinsdag 28 maart voerde het panel een discussie tijdens het vierde ∑-Grow Inside seminar. Het panel van vier bestond uit Gert-Jan van Staalduinen, CEO bij Logiqs, Laura Bautista, Project Leader Vertical Farming bij Delphy B.V., Stefan van de Voort, Plant Specialist Indoor Farming bij Philips Horticulture LED Solutions en Caterina Carpineti, Researcher Vertical Farming bij Wageningen University and Research.

Samen doken ze in het onderwerp: ‘Hoe reageert een plant in een indoor farm?’. De basis van hun discussie werd gevormd door het Fieldlab Vertical Farming, dit onderzoeksproject startte op 1 januari 2020. Alle vier de panelleden zijn direct betrokken bij dit onderzoek, dat mede wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Matthijs van den Beukel legde als moderator verschillende stellingen voor aan zowel het publiek als panel.

Nauwe samenwerking
Vanaf het begin van het onderzoek was het doel kennis delen en samen leren. Daarvoor moest de groep, op basis van vertrouwen, nauw samenwerken en op een veilige manier informatie kunnen delen. Twee jaar geleden begon het onderzoeksproject met de vraag: ‘Kunnen we overal hetzelfde product telen qua opbrengst en kwaliteit met dezelfde ingestelde waarden?’.

Het korte antwoord daarop is ‘nee’. Tijdens het onderzoek kwam de groep erachter dat het ontwerp van verschillende indoor farms een grote rol speelt in de prestaties van planten. Ondanks dezelfde ingestelde waarden zorgt het verschil in ontwerp voor een ander resultaat. Zelfs binnen een indoor farm kan het een uitdaging zijn om een homogeen klimaat te creëren en irrigatie te beheren. Het project loopt later dit jaar af en er valt nog veel te ontdekken over de relatie tussen technologie en planten. Om die reden gaat het onderzoek verder, zelfs met meer partners. Geïnteresseerden kunnen de eerste resultaten van het onderzoek online vinden, deze zijn openbaar.


Van links naar rechts: Gert-Jan van Staalduinen, Caterina Carpineti, Laura Bautista, Stefan van de Voort en Matthijs van den Beukel. 

Volgende ∑-Grow Inside
De ∑-Grow Inside serie gaat verder in juni, met het vijfde seminar op 27 juni 2023. Het onderwerp voor deze editie wordt in de komende maanden bekend gemaakt. De ∑-Grow Inside serie is onderdeel van het ∑-Grow paviljoen in World Horti Center en wordt georganiseerd in samenwerking met de community Indoor Farming NL en mede mogelijk gemaakt door GreenTech, FarmTech Society en Greenport West-Holland.

Voor meer informatie:
World Horti Center
Europa 1 
2672 ZX Naaldwijk
Tel: +31 (0) 174 385 600
[email protected]  
www.worldhorticenter.nl 

Publicatiedatum: