Staatsecretaris Aukje de Vries op bezoek bij Royal FloraHolland

Aukje de Vries, staatssecretaris van Financiën voor Toeslagen en Douane, bracht gisterenochtend een bezoek aan het Centrum Weerbare Sierteeltsector van Royal FloraHolland in Aalsmeer. Tijdens dit bezoek werd gesproken over de aanpak tegen ondermijnende criminaliteit in de sierteeltsector.

Ons land beschikt over diverse goede logistieke verbindingen en is daardoor een belangrijke toegangspoort naar de rest van het Europa. Dit geldt ook voor de sierteeltsector waar dagelijkse internationale vers logistiek essentieel is om de producten op bestemming te krijgen.

“Het is erg fijn dat de staatssecretaris veel aandacht heeft voor ondermijning en dat zij meer wil weten over onze aanpak”, vertelt Bas van Delden, programmamanager van de aanpak Weerbare Sierteeltsector. “Onze sector is een van de grootste exportsectoren van Nederland en dus van groot economisch belang. Maar door de fijnmazige logistiek en het open karakter, is het transport interessant voor criminelen.”

Het bezoek van de staatssecretaris bestond uit een rondleiding bij Royal FloraHolland in Aalsmeer, waarbij ook Dock Services is bezocht. Met daarna een uitgebreid gesprek met onder meer Steven van Schilfgaarde, de burgemeester van Aalsmeer, een afvaardiging van de politie en Douane, Royal FloraHolland en het programmateam.

Het programma Weerbare Sierteeltsector vindt het belangrijk om het mooie van de sector te beschermen en het kwetsbare aan te pakken. De focus is daarom preventie door ondernemers helpen weerbaar te worden, van kennis te voorzien om signalen van criminaliteit te herkennen, misstanden te melden en het doen van controles.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.