Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Henk Poldervaart nieuwe directeur Floricode

Henk Poldervaart neemt vanaf 15 maart de directietaken bij Floricode over van Henk Zwinkels. Floricode is de organisatie die voor de gehele sierteeltsector zorgt voor masterdata beheer, productregistratie, codering, standaarden en de distributie hiervan. Zwinkels gaat met pensioen nadat zijn werkzaamheden in de komende periode zijn overgedragen op Poldervaart.

‘Door de data van Floricode uit te breiden en met elkaar te delen kunnen ondernemers hun processen verbeteren en optimaliseren. Daar zijn al stappen mee gezet. Ik heb er heel veel zin in dit met ons team sierteeltbreed door te ontwikkelen’, aldus Poldervaart. ‘En ketendiep, zoals Floricode werkt’, voegt hij er lachend aan toe.

Ervaren deskundige
Poldervaart heeft een rijke ervaring opgebouwd in de automatisering in functies bij brancheorganisaties in de gezondheidszorg en vastgoedsector. ‘Hij heeft aan de wieg gestaan van branchebrede informatiesystemen. Deelnemers kunnen met de data en gegevens eruit de efficiency verbeteren. Dat past bij de doelstellingen van Floricode’, aldus de terugtredende Zwinkels. ‘Het is mooi dat Floricode met zoveel kennis en ervaring door mag gaan.’ Zwinkels werkte de afgelopen tien jaar bij Floricode en was vanaf 2017 directeur.

Ondernemingen in alle schakels van de sierteeltketen maken gebruik van de diensten van Floricode: veredelaars/vermeerderaars, producenten, veilingen, handelshuizen en eindgebruikers, en met name ook softwareleveranciers vanuit de toeleverende industrie. Floricode is in 2013 ontstaan na de fusie tussen Florecom en de VKC en ontwikkelt zich als een zelfstandige organisatie, in nauwe samenwerking met ketenpartners. Vertegenwoordigers vanuit die partners zitten in het bestuur van de Stichting Floricode. Bij de service-organisatie werken 10 mensen en alleen al het aantal productregistraties ligt jaarlijks op circa 1.600.

Voor meer informatie:
Floricode
Henk Poldervaart 06 53 65 65 03
Henk Zwinkels 06 51 50 81 93
www.floricode.com 

Publicatiedatum: