Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eindelijk weer voorjaarsbeurs FloraHolland

Tholen - De Trade Fair in Naaldwijk, die dit jaar wegens werkzaamheden niet op de veiling maar in de Broodfabriek in Rijswijk wordt gehouden, is zojuist van start gegaan. Zo'n 200 kwekers presenteren er het assortiment voor het komende seizoen.

Het kan vriezen of dooien en dat geldt in het bijzonder voor deze tijd van het jaar. Want al kan de teler in zijn kas nog zoveel sturen, begint het voorjaar, dan moet het perkgoed de tuin uit. En wil het zonnetje niet schijnen, dan blijft hij ermee zitten.


Laurens van Horssen van Satter Roses

In die zin is het weer dan ook traditioneel het onderwerp van gesprek. De vraag/hoop is dat de handel op volle sterkte komt opdagen; de beurs is een stukje kleiner van opzet dan in voorgaande jaren en bovendien niet even aan te lopen vanaf klok of kantoor.


Tom Lievaart en Jack van der Knaap van Levoplant promoten hun planten in de brand I Like Plants

Van de andere kant zal de belangstelling toch groot moeten zijn, want voor de laatste 'normale' editie moeten we letterlijk jaren terug, naar 2019. In 2020 beleefden we een spook-editie (de gekte stond op punt van beginnen, de maandag erop draaide de volledige productie de versnipperaar in), in 2021 ging helemaal niets door en werd bij gebrek aan belangstelling ook een 'digitale' variant afgelast. En in 2022, mind you, werd, 'na zorgvuldig afwegen van de risico's', besloten ook deze editie te torpederen.


Anita Kap van Freek van der Velden introduceert een assortiment bi-color Portulaca

De beurs is vandaag en morgen te bezoeken, meer informatie, een deelnemerslijst en plattegrond is te vinden op deze website. BPnieuws is met camera en notieblokje aanwezig voor verslag, later meer. 


Jeroen Warmerdam en Don Bruinen van Apartus hebben weer een mooi assortiment Franse geraniums uit eigen veredeling beschikbaar