Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
maandag fotoreportage Trade Fair Naaldwijk

Corona heeft ook sierteelt in zijn greep

Tholen - Het was een buitengewoon merkwaardige editie, de Trade Fair dit jaar. De editie waar niemand mocht komen en waar eigenlijk ook niemand kwam, maar die toch doorging. We presenteren maandag een uitgebreid verslag & fotoreportage.

De jongens bij KP Holland vieren het 70-jarig jubileum; Leon Kuijt van het nieuwe bedrijf WeJaru; Quirine en Nancy Peers van Fikona; en Michel Teekens van het Deense bedrijf Lundager.

De echte zorgen liggen elders. Wat is er allemaal niet op slot en uitgesteld en afgelast? Dat heeft grote gevolgen voor praktische alle bedrijven, er wordt op alle fronten schade geleden en het is vooral de vraag wat de omvang ervan zal zijn.

De klokverkopen op FloraHolland laten in week 11 (vanaf 9 maart ) 25% lagere prijzen zien, zo meldt de veiling zojuist. "Een ongekend grote daling in meerdere productgroepen. De weggevallen vraag in Azië en nu ook Italië heeft grote impact. Kwekers met producten die populair zijn in Italië worden hard getroffen, dat geldt ook voor Italiaanse leden. Hun productie kon tot voor kort nog naar Nederland worden getransporteerd, maar dit is inmiddels veel lastiger. Handelsbedrijven die veel naar Italië exporteren zien hun verkoop volledig wegvallen. De consumptie van sierteeltproducten in landen waar het sociale leven tot stilstand komt zal sterk afnemen. (...) De toekomst van vele gezonde bedrijven staat op het spel."

De tribunes zijn overigens vandaag gewoon open, zoals ook op Plantion.

Bloemetje aan huis
Op een iets lichtere noot, er zijn er ook die van de nood een deugd maken. "Mensen blijven thuis? Dan gaan wij ze toch een bloemetje brengen?", zo dacht deze ondernemer uit Brabant. "Mister Flowers komt ze graag brengen!":

Als Mozes niet naar de berg komt
En nog even terugkomend op de beurs, ook daar was men creatief. De jongens van SV.CO bedachten zich dat als de klanten niet naar de beurs komen, zij dan maar naar de klanten moesten:

 

Publicatiedatum: