Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkoopteam African Roots klaar voor de toekomst

Tholen - Per 1 maart is John Hendriks het verkoopteam van African Roots komen versterken. De zaken gaan goed, het bedrijf groeit in producten en in klanten en om het allemaal te kunnen bolwerken is een mannetje erbij meer dan welkom. Daarnaast doet Hans Bentvelsen, die inmiddels de 70 heeft aangetikt en nog volop actief is, langzamerhand een stapje terug.


V.l.n.r. Hans Bentvelsen, Rien van Hemert en John Hendriks

John komt over van Plantise, heeft jarenlang jonge planten verkocht en is in een grijs verleden zelf tuinder geweest. Het zal even schakelen zijn van tomaten- en komkommerplanten naar een assortiment dat bestaat uit vele honderden exclusieve sierplanten, maar zoals de mannen aan tafel weten – we spreken met John en Hans, en daarnaast is ook Rien van Hemert aangeschoven – is het vooral belangrijk de taal van de tuinder te spreken. Daarnaast is ‘een tray planten geen doos spijkers’ en ‘hoeft een tuinder doorgaans niet lang naar een plant te kijken om te weten of deze het een beetje naar zijn zin heeft’.

Het brede assortiment is de grote kracht van African Roots. Om de klant en de potentiële klant te laten zien wat men zoal in huis heeft, heeft het bedrijf vorig jaar een showkas geopend in De Lier. Hier is zo’n 80% van het assortiment te bewonderen, oftewel nog altijd een stuk of 400 soortjes. Hans hoopt zich de komende tijd hier meer op toe te kunnen gaan leggen.

African Roots is het bedrijf van Paul Zwinkels en produceert in Tumaini, Kenia, een breed assortiment uitgangsmateriaal van stek voor perkgoed, vaste planten, (sier)grassen, kruiden, snijbloemen en sinds kort zelfs een assortiment kamerplanten. Dit plantmateriaal vindt voor 90% zijn weg naar kwekers in de Benelux en voor de rest naar kwekers verspreid over Europa. De afgelopen coronajaren werd er goed geboerd, dit jaar neemt de markt een meer afwachtende houding aan. Op dit moment is er nog altijd sprake van grote fluctuaties, maar zit de verkoop weer op een goed niveau; een positieve stemming en vertrouwen in de toekomst lijken weer de overhand te hebben.

Voor meer informatie
African Roots
Middel Broekweg 29
(Kantoor H184)
2675 KB Honselersdijk
Tel.: +31 (0)174 71 21 50
info@african-roots.nl 
www.africanrootsplants.nl