Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Online Flower Auction stopt met veilen

Online Flower Auction (OFA) stopt per 1 maart met veilen. Reden is dat het ontbreekt aan koopkracht, naar eigen zeggen omdat nog niet de gehele sector klaar is voor ‘vandaag voor morgen’.

As we speak worden met alle betrokken partijen gesprekken gevoerd over te nemen stappen, zo vertelt CEO Daniëlle Strating-Geijteman. Er zijn geen directe personele en financiële consequenties, wel neemt één van de twee veilingmeesters, Hugo van de Koppel, afscheid. Hij heeft echter reeds een nieuwe betrekking gevonden.

Kopers waarderen het ‘vandaag voor morgen’ en het veilen op de huidige veiltijden. Ook zijn zij positief over het logistieke proces van het aftuin veilen. Echter kwam ook naar voren dat hybride veilen (kweker veilt op verschillende veilingen) niet wenselijk is en niet bijdraagt aan de koopbereidheid op OFA. In combinatie met het feit dat een groot deel van de sierteeltsector nog niet is ingesteld op ‘vandaag voor morgen’, waardoor het in veel gevallen ontbreekt aan de noodzaak om op OFA te kopen, heeft men besloten dat een (naar men hoop tijdelijke) stillegging van de veiling onvermijdelijk is.

 

Voor meer informatie:
Online Flower Auction
Prunus 12 
1424 LD De Kwakel
www.onlineflowerauction.com