Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cursus energiezuinig tulpen broeien heeft impact op teeltwijze

Het merendeel van de zestien tulpenbroeiers die onlangs deelnamen aan de eerste HNT-cursus ‘Energiezuinig tulpen broeien’, heeft de teeltwijze aangepast. Er wordt bewuster en actiever geschermd, waardoor de vochtbeheersing beter in balans is en er waarschijnlijk (iets) minder energie verloren gaat. Eén prangende vraag bleef helaas onbeantwoord. Nader onderzoek kan uitwijzen hoeveel verdamping minimaal nodig is om het gewas en de calciumopname aan de gang te houden.

De cursus ‘Energiezuinig tulpen broeien’ is vorig jaar met financiële steun van het programma Kas als Energiebron speciaal ontwikkeld voor deze specifieke groep telers. Hoeveel een strakke klimaatregeling in de tulpenbroeierij nooit erg hoog op de prioriteitenladder stond, zorgen twee ontwikkelingen voor extra vraag naar aanvullende kennis: de structureel hoge energieprijzen én het besef dat energiebesparing en meer grip op vochtbeheersing hand in hand kunnen gaan.

Lees hier verder op de website van Glastuinbouw Nederland.

Publicatiedatum: