Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Allport Netherlands overgenomen door Chinese partij

Het Chinese EV Cargo heeft de overname gemeld van logistiek expediteur Allport Netherlands. EV Cargo wil met de strategische positie in Rotterdam groeien in Europa. De glastuinbouwtak van Allport heet Allport Horti Logistics.

Het bedrijf, met een hoofdkantoor in Hong Kong, neemt de resterende 60% van de aandelen in Allport over. Als onderdeel van de transactie zal EV Cargo ook de resterende aandelen in EV Cargo Global Forwarding Belgium verwerven om ook de enige aandeelhouder van dit bedrijf te worden.

Victor Wever, CEO van Allport, blijft met zijn team aan de leiding staan van de logistiek expediteur voor lucht- en zeevracht die in Nederland bestaat sinds 2012, terwijl de achterliggende geschiedenis van het bedrijf veel verder terug gaat.

In 1963 werd in het Verenigd Koninkrijk Allport opgericht en toen in de loop der jaren dat bedrijf, met name in Azië, hard begon te groeien volgde in 2010 een fusie met het Chinese Cargo Services van logistiek tycoon John Lau. De naam van het fusiebedrijf werd Allport Cargo Services. "In 2012 ben ik vervolgens samen met John een joint venture gestart", vertelde Victor in een interview in 2018. "Ik nam daarbij vanuit mijn achtergrond in de logistieke sector kennis van de lokale markt en mijn netwerk in onder meer de glastuinbouwsector mee, terwijl Allport Cargo Services een wereldwijd netwerk inbracht met vestigingen in meer dan dertig landen en een zeer uitgebreid netwerk van eigen kantoren in China."

EV Cargo streeft naar een omzet van $ 3 miljard op korte termijn door organische groei en strategische fusies en overnames. In 2022 werd Fast Forward Freight, een in Amsterdam gevestigde lucht- en zeevrachtexpediteur met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Griekenland, Frankrijk en het VK, overgenomen en geïntegreerd, net als de Spaanse luchtvrachtexpediteur Air Express Cargo. 

De fusie moet nog wel door de officiële instanties goedgekeurd worden. 

Bron: EV Cargo

Voor meer informatie:
Victor Wever
Allport Netherlands
[email protected] 
www.allportnetherlands.nl 

Publicatiedatum: