Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Svensson en Agculture gaan wereldwijde samenwerking aan

Ludvig Svensson en Agculture gaan een wereldwijde samenwerking aan. Samen willen de schermdoek- en klimaatspecialist en de producent van innovatief glas uitdagingen op het gebied van klimaat, licht en energie aanpakken.

De kersverse partners willen synergie creëren door middel van een gecombineerde oplossing van glas, klimaatschermen en adviesdiensten, om telers en kassenbouwers te helpen om een beter kasklimaat en een betere teelt te realiseren.

Agculture introduceerde vorig jaar haar Geysirglas. Het glas dat volgens het bedrijf werkt als 'volledig transparant éénlaags energiescherm' is vorig jaar al getest bij de WUR in Bleiswijk. Vorig jaar verscheen op Kas als Energiebron al een uitgebreid verslag van de proef. 

"Dit partnerschap past goed in onze strategie om een beter kasklimaat te creëren voor zowel mens als plant. Door de samenwerking met Agculture zien we veel voordelen bij het leveren van licht- en klimaatoplossingen aan kassenbouwers en telers in de glastuinbouw”, zegt Anders Ludvigson, CEO Svensson.

Svensson en Agculture blijven zelf hun producten en diensten verkopen en integreren de gecombineerde oplossingen in hun portfolio. De aanvulling van de twee producten op het gebied van energiebesparing en verbetering van de lichtkwaliteit in de kas, samen met het geven van advies, zal de kwaliteit en opbrengst optimaliseren en tegelijkertijd de energiekosten verlagen.

"Studies tonen aan dat onze gecombineerde producten meer dan 23% extra energiebesparing opleveren, met dezelfde productiviteit en kwaliteit, wanneer ze samen worden gebruikt. Daarom hebben we besloten om verder te gaan met het vormen van een samenwerking en het ontwikkelen van een wereldwijd aanbod. We hebben samengewerkt met de experts van Svensson om een zo compleet mogelijke oplossing te bieden die aansluit bij onze visie: Telers in staat stellen om de plantkwaliteit te verbeteren en de opbrengst te verhogen en tegelijkertijd het gebruik van fossiele en biobrandstof te verminderen", aldus Mohammad Shayesteh, directeur Agculture.

Voor meer informatie: 
Ludvig Svensson
[email protected] 
www.ludvigsvensson.com

 


Mohammad Shayesteh 
Agculture
[email protected]
www.agculture.eu

 

Publicatiedatum: