Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel belangstelling voor 'natte teelten'

Vrijdag 13 januari trotseerden zo'n 60 deelnemers aan de bijeenkomst 'Kansen voor natte teelten in de bouw' de wind en modder om de oogst van lisdodde van het proefveld mee te maken. Daarnaast maakten zij in 2 workshops kennis met het verdienmodel van diverse natte teelten en het brede scala aan biobased materialen dat morgen of overmorgen al toegepast kan worden in de bouw.

Kennis delen
De bijeenkomst werd georganiseerd door Waterschap Aa aan de Maas. De opkomst was niet alleen groot, maar ook divers: zowel boeren, overheden, architecten als bouwers waren aanwezig, wat leidde tot veel nieuwe inzichten. "Als waterschap zien we natte teelten als kans voor gebieden die we willen vernatten, zoals in de Peel."  Gedeputeerde Anne-Marie Spierings sloot de bijeenkomst af.

Innovatiehuis de Peel
De bijeenkomst werd georganiseerd samen met Innovatiehuis de Peel en vormde ook het startschot voor een project om een regionale keten voor biobased bouwen in de Peel op te zetten. Het project natte teelten maakt onderdeel uit van Interreg project CarbonConnects en Agroproeftuin de Peel.

bron & foto's: Waterschap Aa aan de Maas

Publicatiedatum: