Is er ruimte voor Cargo Hyperloop op Dutch Fresh Port?

Op donderdag 1 december bezocht Dutch Fresh Port en de GR Nieuw Reijerwaard de proeflocatie van de Cargo Hyperloop van het bedrijf Hardt om een kijkje te nemen bij de over- en ondergrondse transportbuis die met een snelheid van 700 kilometer per uur verse producten naar de afzetmarkt brengt.

Vanuit Dutch Fresh Port kwamen vertegenwoordigers van de bedrijven en van de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk, Hardt Hyperloop en architectenbureau UNStudio kwamen samen in de werkplaats van Berkman om te brainstormen over een visie voor een multimodale Hyperloop-hub op Dutch Fresh Port.

De hyperloop kan voor bedrijven op Dutch Fresh Port, en andere Greenport-locaties, een duurzaam en snel alternatief zijn voor wegverkeer. Een goede bereikbaarheid en een aangepaste hyberloop-hub die een slimme overslag tussen modaliteiten mogelijk maakt en de beperkte ruimte steeds duurzaam kan worden benut, is hierbij belangrijk. In de komende maanden werken de deelnemers samen verder aan een visie voor een dergelijke hub.

Bron: Dutch Fresh Port


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven