Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ridder ontvangt HortiQ-certificaat

Ridder heeft op 20 december het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van Harm Maters, voorzitter van HortiQ. Dat betekent dat het Nederlandse bedrijf met vestigingen in Harderwijk en Maasdijk, voldoet aan de eisen voor het kwaliteitssysteem voor kassen en installaties. Operationeel directeur Brigitte Nugteren van Ridder: “Dankzij het HortiQ-certificaat weten onze klanten dat wij kwaliteit net zo belangrijk vinden als zijzelf.”

De grootschaligheid van projecten neemt toe, en worden technisch steeds complexer. Bovendien zijn opdrachtgevers vaker op zoek naar turnkey-oplossingen en naar transparante kwaliteit. Daarom startte de glastuinbouwtechnieksector in Nederland het HortiQ kwaliteitslabel, dat inmiddels zowel in Nederland als in het buitenland wordt gebruikt.

In Het HortiQ Next Level programma wordt samengewerkt met o.a. Achmea / Hagelunie en met zes turnkey-kassenbouwers om het HortiQ label integraal toe te passen in samenwerking met de toeleverende industrie. Omdat het HortiQ-label zowel een kwaliteitssysteem omvat als een productkwaliteit omschrijft is het uniek in het domein glastuinbouwtechniek.

Systeemoplossingen voor de glastuinbouw
Ridder biedt systeemoplossingen voor onder meer de glastuinbouw: van aandrijvingssystemen tot schermdoeken, van klimaatcomputers tot watersystemen en van arbeidsregistratie tot digitale services. Het hoofdkantoor van Ridder– dat aankomend jaar 70 jaar geleden werd opgericht - staat in Harderwijk. Het bedrijf heeft daarnaast vestigingen in Frankrijk, Spanje, Mexico, Verenigde Staten, Canada en China.

Brigitte  Nugteren van Ridder: “We helpen tuinders en boeren bij de succesvolle transitie naar meer efficiënte en bovenal duurzame productiemethoden. Dat doen we op basis van onze kennis en ervaring én onze visie op de autonome kas, waarbij we streven naar een volledig geautomatiseerde en intelligente teeltomgeving.”

HortiQ-voorzitter Harm Maters: "Een certificaat als HortiQ is zeer waardevol in de groeiende nationale en internationale markt. Een Nederlands integraal certificaat helpt daarbij om het kwaliteitsgerichte imago van Nederland verder te profileren. Zowel investeerders als tuinders vragen bij de turnkey-projecten steeds meer naar factoren als risicobeheersing, het HortiQ label sluit hier prima op aan. Het is dan ook zeer positief dat Ridder – dat onder meer wereldmarktleider is in aandrijfsystemen – zich ook heeft aangesloten bij de andere bedrijven die al gecertificeerd zijn.”

Voor meer informatie:
Ridder 
Honderdland 131
2676 LT, Maasdijk
+31 (0)85 833 8333
info@ridder.com 
www.ridder.com/nl/ 

HortiQ
Europa 1
2672 ZX, Naaldwijk
+31 (0) 174 44 66 63
info@hortiq.nl 
www.hortiq.nl/nl/ 

Publicatiedatum: