Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe genomische technieken in de plantveredeling

Op 16 november organiseerde Plants for the Future ETP in Brussel een evenement over het onderwerp nieuwe genomische technieken (NGT) in de plantveredeling. Dit event is samen georganiseerd met het Tsjechische nationale platform (CTP P4F) en met de steun van parlementleden Michaela Šojdrová en Marlene Mortler van de fractie Europese Volkspartij (EVP).

Het evenement werd georganiseerd in het kader van het Tsjechische voorzitterschap van de EU-Raad, met als doel een open platform voor discussies tussen stakeholders en beleidsmakers met uiteenlopende meningen over plantenveredeling en NGT’s, waardoor standpunten en perspectieven kunnen worden gedeeld over de overkoepelende behoeften en gemeenschappelijke doelen voor de overgang naar duurzamere agrovoedingssystemen.

Lees hier een kort verslag van de bijeenkomst.

Het rapport ‘New genomic techniques (NGTs) in plant breeding kan gedownload worden. What will be their role in the transition to more sustainable agri-food systems?’

Bron: Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Publicatiedatum: