Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen tuinbouw genomineerd voor EZK Energy Award 2022

Met Handelskwekerij Ammerlaan The Green Innovator in 2020 als winnaar en vorig jaar de nominatie van Mol Freesia was de tuinbouw de afgelopen jaren goed present bij EZK Energy Award. Dit jaar is er geen tuinbouwbedrijf genomineerd. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland maakt bekend dat dit jaar Verstegen Spices & Sauces BV, Bakkerij Carl Siegert en de Noord-Hollandse Bierbrouwerij BV 'als meest inspirerende voorbeelden van verduurzaming van de energiehuishouding en bedrijfsvoering' genomineerd zijn.


Leon Ammerlaan namens Handelskwekerij Ammerlaan The Green Innovator

Verstegen Spices & Sauces
Verstegen heeft haar op gas ingerichte processen omgebouwd naar elektrisch. Daarom kan het in 2023 bijna zonder gas opereren. Dit deed het bedrijf in goede samenwerking met de netbeheerder en gemeente Rotterdam. Het maakt de rest van de CO2-uitstoot goed op het eiland Sumatra in Indonesië. Hier werkt Verstegen samen met de lokale bevolking aan de opbouw van een gezond stuk grond. Hierop kan een bedrijf kaneelbomen en andere gewassen laten groeien. Dit zijn nog maar 2 voorbeelden waarmee dit genomineerde bedrijf werkt aan een duurzaamheid.

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij
"Deze brouwerij brouwt een heel efficiënt biertje", aldus de jury. Met een circulaire loop richtte dit bedrijf het productieproces heel efficiënt in. De brouwerij maakt daarmee slim gebruik van grondstoffen. Het zet lokale reststromen in als energiebron, zoals zaagsel en bierbostel. De Noord-Hollandse Bierbrouwerij bespaart zo op energie, grondstoffen en water. Een mooi voorbeeld van circulariteit.

Bakkerij Carl Siegert
Bakkerij Carl Siegert is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat zijn energierekening omlaag heeft gebracht. En dat in een sector waar op dit moment veel bedrijven te maken hebben met hoge energiekosten. Dit familiebedrijf voerde verschillende energiebesparende maatregelen door. Het wekt 35% van de stroomvraag zelf op via zonnepanelen. De restwarmte verwarmt de verschillende ruimtes van de bakkerij. Het vee van een boer uit de directe omgeving ontvangt de restpartijen brood. 

Bron: RVO

Publicatiedatum: