Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Debets Schalke en Benfried nu ook Erkend Stagebedrijf HBO/WO

Afgelopen maand zijn weer twee bedrijven, actief in de tuinbouwsector, toegevoegd aan de lijst van ELBHO Erkende Stagebedrijven HBO/WO. Debets Schalke en Benfried hebben onlangs met succes de erkenningsprocedure doorlopen.

Stichting ELBHO (Erkend Leerbedrijf Hoger Onderwijs) toetst stagebedrijven op een aantal voorwaarden en stelt na een erkenningsbezoek vast of en voor welke HBO/WO opleidingen een erkenning wordt afgegeven.

Op deze manier borgt Stichting ELBHO de kwaliteit van het stagebedrijf ten gunste van de stagiair.

De bij Stichting ELBHO aanwezige kennis van de HBO/WO opleidingen helpt bedrijven om de student  te zoeken met de bij de stagevraag passende opleiding .

Stichting ELBHO geeft het keurmerk van Erkend Stagebedrijf HBO/WO aan bedrijven die voldoen aan de voorwaarden: minimaal vijf FTE van HBO/WO niveau, waarvan twee HBO opgeleide bedrijfsbegeleiders beschikbaar,  een stageopdracht met het oog op groei en ontwikkeling voor beide partijen in een praktijkgerichte setting. Niet onbelangrijk voor de student: een redelijke en billijke stagevergoeding.

Erkende bedrijven plaatsen de stagevraag op hbo-stagemarkt.nl en studenten ontvangen een notificatie wanneer een stagevraag met hun/haar opleiding wordt geplaatst.

Stichting ELBHO werkt landelijk en is actief in alle branches en sectoren.

Erik Barnhoorn, erkenningsadviseur:  "In de horti-sector staan veel stageplaatsen en vacatures open, juist daarom is een erkenning een onderscheidende factor in de arbeidsmarkt. Wij kijken juist ook naar de opleidingen uit het zogenaamde grijze onderwijs om de instroom in de Horti-sector te bevorderen."

bron: Stichting ELBHO 

Publicatiedatum: