Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"biologische bestrijding van deze trips bleek vele malen lastiger"

Verdere opmars pepertrips gevreesd, ook naar groentegewassen

De pepertrips die tot nu toe vooral in de potplantenteelt in Nederland opdook, lijkt inmiddels ook de paprikakas ontdekt te hebben. Reden voor gewasbeschermingsspecialisten bij Biobest om de vraag te stellen of de pepertrips, Thrips parvispinus, de volgende grote uitdaging in de paprika's wordt.

De tripssoort is sinds 2019 in Nederland aanwezig. Tot nu toe ontving men bij Biobest geen meldingen uit paprika of andere groentegewassen.

Internationaal specialist Koen Merkus zag tijdens zijn bezoek aan Spanje dit najaar dat pepertrips ook in paprika een flink probleem kan zijn. De (biologische) bestrijding van het plaaginsect is niet eenvoudig. Reden genoeg voor Nederlandse telers om alert te zijn op deze exotische tripssoort, stelt hij.

Foto recht: pepertripsschade paprika

“Afgelopen teeltseizoen is Pepertrips één van de grootste uitdagingen geweest voor de Spaanse telers. Bloemen met 10 of meer tripsen waren niet ongewoon. De schade uitte zich in beschadigde vruchten en groeiremming van het gewas. De biologische bestrijding van deze trips bleek ook vele malen lastiger te zijn in vergelijking met de Californische trips. De telers zette vooral grote aantallen Orius in om te proberen de plaagdruk naar beneden te krijgen, maar zelfs dit was niet altijd succesvol.”

Rootmijten worden ingezet om de trips de bestrijden. Vestiging van roofmijten in paprika blijkt vaak eenvoudiger dan in potplanten. Van Orius wordt om die reden verwacht dat het een goede bijdrage aan bestrijding kan leveren.

Lees hier bij Biobest meer over onder meer herkenningstips.

Voor meer informatie:
Biobest Group
Leehove 31 
2678 MA, De Lier
csnl@biobestgroup.com 
www.biobestgroup.nl 

Publicatiedatum: