Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Corteva Agriscience tekent overeenkomst voor overname van de Stoller Group

Corteva en Stoller Group zijn een overname van van het in Houston gevestigde Stoller, één van de grootste onafhankelijke Biologicals-bedrijven, overeengekomen. 

"Biologicals bieden boeren duurzame tools die een aanvulling vormen op gewasbeschermingsmiddelen, en collectief kunnen bijdragen aan het aanpakken van wereldwijde uitdagingen rond voedselzekerheid en klimaatverandering. Stoller is een leider in de Biologicals, die een verdere groei van Corteva in dit segment mede mogelijk maakt", aldus Chuck Magro, Chief Executive Officer (Corteva). "In combinatie met Corteva’s R&D organisatie biedt Stoller een platform voor het uitbreiden van Corteva's Biologicals-activiteiten om één van de grootste spelers in de dit segment te worden."

"In de meer dan 50 jaar dat Stoller bestaat, hebben we met succes telers over de hele wereld geholpen hun productiviteit te verhogen en hun duurzaamheid te verbeteren. We zijn er trots op onze krachten te bundelen met Corteva, omdat we een visie delen om boeren te helpen slagen bij het verbouwen van voedzaam voedsel", aldus Guillermo de la Borda, Chief Executive Officer van Stoller. "Deze aankondiging is een bewijs van het succes en de toewijding van onze teams die ons hebben geholpen om een van de meest vertrouwde bedrijven op het gebied van biostimulanten en plantgezondheid ter wereld te worden."

De markt voor biologische producten zal naar verwachting tot 2035 jaarlijks aanzienlijk groeien en tegen 2035 ongeveer 25% van de totale gewasbeschermingsmarkt vertegenwoordigen. Stoller is de tweede overname in het Biologicals segment voor Corteva dit jaar. Eerder dit jaar kondigde Corteva ook al de overname aan van Symborg, een expert in microbiologische technologieën gevestigd in Murcia, Spanje. Corteva zal de commerciële en technische sterke punten van Stoller en Symborg samenbrengen als onderdeel van Corteva’s Biologicals-strategie.

Voor meer informatie:
Corteva Agriscience

Zuid-Oostsingel 24 D
4611 BB Bergen op Zoom
+31 (0)164 44 40 00
benelux@corteva.com 
www.corteva.nl    

Stoller Europe
info@stollereurope.com 
www.stollereurope.com   

Publicatiedatum: