Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edens Plants & Creations uit Wezep Beste familiebedrijf van Gelderland in de categorie kleine bedrijven

Op dinsdag 22 november 2022 maakte commissaris van de Koning John Berends de winnaars bekend van de Award voor het Beste Gelderse Familiebedrijf. In het Huis der Provincie werden Koninklijke Rotra Groep uit Doesburg en Edens Plants & Creations uit Wezep tot winnaar uitgeroepen.

In de categorie grote bedrijven (met meer dan 50 medewerkers) won de Koninklijke Rotra Groep. Dit Gelderse familiebedrijf is 113 jaar oud. Al 4 generaties is de familie Roelofsen actief in transport en logistiek. Het bedrijf blijft zich aanpassen. De winnaar in de categorie kleine bedrijven is Edens Plants & Creations. Dit bedrijf bestaat sinds 1972 en produceert al 3 generaties winterharde, kleurrijke potplanten.

Economisch sterk en belangrijk voor maatschappij
De jury beoordeelde de bedrijven op hoe goed ze het economisch doen, en vooral op maatschappelijke impact. Want familiebedrijven spelen een belangrijke rol bij een meer duurzame en sociale wereld. Er werden 90 bedrijven voorgedragen. De andere finalisten waren CCV Group, KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling, Rotsbouw en Pollmann.

Provincie ondersteunt familiebedrijven
Familiebedrijven zijn heel belangrijk voor Gelderland. Er zijn er ruim 45.000, goed voor 277.000 banen. Gedeputeerde Economie Helga Witjes vertelde dat we de creativiteit van ondernemers nodig hebben om oplossingen te vinden voor de huidige maatschappelijke opgaven op het gebied van voldoende voedsel, gezondheid, energietransitie en circulair ondernemen. Gelderse familiebedrijven zijn erg betrokken bij hun omgeving. Deze award laat zien dat er Gelderse familiebedrijven zijn die bijdragen aan een klimaatneutrale en circulaire economie. We ondersteunen innovatieve bedrijven met advies, een netwerk en financiering. Denk bijvoorbeeld aan onze steun aan het Regionale Centrum voor Technologie (RCT), onze subsidies voor ondernemers, vouchers voor starters en vouchers voor innovatieve en duurzame groeiers. Verder werken we aan zaken die ook gunstig zijn voor het vestigingsklimaat van bedrijven: bereikbaarheid, natuur, wonen, werklocaties en arbeidsmarkt.

Netwerk en kennis voor familiebedrijven
De award is een initiatief van het Gelders Familiebedrijven Gilde. We ondersteunden het Gelders Familiebedrijven Gilde, zodat het een professionele netwerkorganisatie kon worden. Tijdens deze avond kondigden het Gelders Familiebedrijven Gilde en het Gelders Familiebedrijven Genootschap aan dat ze verdergaan als 1 organisatie: Het Gilde, platform voor Gelderse familiebedrijven. Beide organisaties zorgen voor een platform waar familiebedrijven elkaar kunnen ontmoeten en kennis en ervaringen kunnen delen. Door de samenwerking verwachten ze verder te groeien. Dat leidt tot een beter aanbod, groter netwerk en meer kennis voor familiebedrijven.

bron: Provincie Gelderland

Publicatiedatum: