Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Bouman, Studio Botanica

"Wat wij maken is uniek en voegt echt iets toe"

Studio Botanica maakt luxe arrangementen voor bloemisten en tuincentra. Toen Jan Bouman, de eigenaar van het bedrijf, nog vooral actief was in de export hoorde hij vanuit de markt al vaak de vraag naar mooie, luxere arrangementen van hoge kwaliteit. Met Studio Botanica is Jan daarom vier jaar geleden in dit gat gesprongen.


Jan Bouman op de Trade Fair in Aalsmeer

Luxe arrangementen
Het hoge segment is vaak toch iets wat de nodige risico’s met zich mee brengt, maar bij het bedrijf merken ze dat ze de juiste weg aan het bewandelen zijn. “Ons klantenbestand is de afgelopen jaren flink toegenomen en als onze producten eenmaal draaien in de winkel dan blijven ze ook gewoon gaan. Het was er gewoonweg niet, wat wij maken is uniek en voegt echt wat toe,” aldus Jan.

“We kopen kwaliteitspotten in veel kleuren en mooie planten, zodat we jaarrond met nieuwe en frisse ideeën en complete arrangementen kunnen komen. Het stukje creativiteit dat hierbij komt kijken wordt nog weleens onderschat, maar je wilt natuurlijk wel unieke producten blijven leveren. We leggen de lat voor onszelf best hoog, maar de waardering is er zeker.”

De verkoop van de arrangementen gaat nu via de veiling op Floriday en Floraxchange en hier wordt het aanbod ook bijgehouden.

Trade Fair Aalsmeer
Twee weken terug stonden Jan Bouman en collega Hennie van Studio Botanica voor het eerst op de Trade Fair in Aalsmeer. Sterkere nog, ze stonden voor het eerst op een beurs met hun assortiment aan luxe arrangementen.

“Er zijn veel nieuwe contacten uitgekomen. Ik ben aardig bekend met deze wereld, maar ik ben er toch ook achter gekomen dat ik nog niet alles wist. Je hoort ook dat mensen echt blij zijn dat er nieuw aanbod is aan arrangementen en dan zie je echt de potentie in van ons bedrijf. We hebben ook goed verkocht aan klanten en veel kwekers gaven aan samen te willen werken. Volgend jaar zijn we er dus 100% weer bij, en dan gaan we onszelf overtreffen.”

Voor meer informatie:
Studio Botanica
Middelbroekweg 33
2675 KC, Honselersdijk
Hennie: 0641217440
Jan: 0612998868
info@studiobotanica.nl 
floraxchange.nl/Studio-Botanica