Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chileense lente ingeluid met eerste Tulpendag in Santiago

De lente op het zuidelijk halfrond is begonnen en dit moment is aangegrepen om samen met de Chileens-Nederlandse bollensector de bloemetjes buiten te zetten en banden met de autoriteiten aan te halen. Buiten het regeringsgebouw La Moneda is een pluktuin van ruim 30 duizend tulpen aangelegd. De activiteit in het centrum van Santiago genereerde veel positieve aandacht voor Nederland en de bollensector en werd ruim uitgemeten op de sociale media. Na een opening verricht door de Chileense vice-president, (plv) minister van landbouw en de ambassadeur mochten ruim 3000 Chilenen een bosje tulpen plukken. Samen met delegatie van de Servicio Agrícola y Ganadero (SAG, ministerie van landbouw in Chili)  werd vervolgens nog één van grootste tulpenvelden ter wereld (120 hectare) bezocht. 


Beeld: ©STG-LNV

De pluktuin werd mede mogelijk gemaakt door een drietal (Nederlandse) bedrijven: Bloomia, Denkers en Southern Bulbs. Op Agroberichten Buitenland leest en ziet u een uitgebreid verslag van het evenement en de samenwerking.

Publicatiedatum: