Tuinhortensia Panflora voldoet het beste aan consumenteneisen

Tuinhortensia Panflora van veredelaar HBA (Hydrangea Breeders Association) heeft de benchmark kwaliteit Tuin-Hydrangea 2022 gewonnen. De test laat zien dat Panflora als beste voldoet aan de verwachtingen van consumenten. Van alle ingezonden planten behaalde Panflora de hoogste scores voor houdbaarheid en sierwaarde. Panflora werd ingezonden door HBA-partner Kötterheinrich.

Vlnr: Michel Verbeek (productmanager RFH), Jan ten Brinke (salesmanager HBA), Jürgen Gerdvordermark (salesmanager Kötterheinrich), Evelyn Beckers (researcher Post Harvest Knowledge Center RFH).

Panflora is een pluimhortensia met donkergroen blad en brede, kegelvormige bloemschermen met limoenkleurige bloemen. De bloemen kleuren door naar groen en later in het seizoen naar rood. Panflora is een compacte groeier die zonder remstof te telen is. De trekduur is dertien weken.

HBA biedt een uitgebreid sortiment hydrangea’s geschikt voor pot en snij. Sinds 2015 richt het bedrijf zich ook op de veredeling van paniculata’s. Naast Panflora behoren Pandora, Pandria en Panzola tot de succesnummers van het HBA-paniculatasortiment. De forceerbare tuinhortensia’s van HBA zijn vanaf mei bloeiend op de markt te brengen.

Aan de benchmark kwaliteit Tuin-Hydrangea 2022 deden 21 inzendingen mee. De benchmark is uitgevoerd door het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Vanaf 8 juli 2022 werden planten gedurende 5 weken getest: na een donkere transportfase van 3 dagen bijna 15°C volgde een winkelfase van 4 dagen en een consumentenfase van 35 dagen op een buitenstandplaats van Royal FloraHolland in Naaldwijk.

Voor meer informatie:
Hydrangea Breeders Association 
Achterweg 58a
1424 PR De Kwakel 
+31 (0)297-344078
info@hydrangeabreeders.nl 
www.hydrangeabreeders.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven