Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kratiste timmert aan de weg met biobased plant support producten

Kratiste is een nieuwkomer in de markt met biobased plant support producten. De producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals resten van aardappelschillen en Miscanthus (olifantsgras). Miscanthus heeft speciale eigenschappen: het gewas groeit snel en neemt aanzienlijk meer CO2 op dan andere planten en bomen. Het bedrijf is er dit jaar voor het eerst bij op de Trade Fair in Aalsmeer.

Het door Kratiste gebruikte olifantsgras wordt verbouwd in Nederland, dus het gaat ook nog eens om een lokaal product. Ook de Kratiste producten zelf worden in Nederland geproduceerd. Zo minimaliseert Kratiste de transportbewegingen.

Assortiment
Het huidige Kratiste assortiment bestaat uit klimstokken, clipjes, touw en etiket stekers. De Kratiste klimstok, de huidige ‘hero’ van het assortiment, heeft een ruwe structuur waardoor de plant gemakkelijk aan de stok hecht. Doordat de stok hol is, kan er van bovenaf door de stok water gegeven worden, waardoor het vocht de wortels optimaal bereikt. Het vastmaken van de plant aan de stok gaat gemakkelijk door de speciale biobased clipjes in de voorgevormde sleuven van de stok te klikken. De Kratiste klimstok is niet alleen gemaakt van natuurlijke materialen, maar heeft ook een natuurlijke look & feel waarmee de plant met de stok een prachtig geheel vormt.

Enthousiast
Verschillende kwekers zijn al met klimstokken van Kratiste aan de slag gegaan. “Wij vinden het Kratiste concept een mooi initiatief en dan ons helpt de weg naar verduurzaming voort te zetten. Het materiaal kan veelzijdig worden toegepast en dit biedt veel mogelijkheden, zo laat Joost Jansen van Plantanious weten. “Wij zochten een verduurzaming die er echt toe doet en die je zoekt als bedrijf. Dat krijg je met de producten van Kratiste”, voegt Bart Janssen van CoBaplant toe.

Op de beurs zal Kratiste, in een heuse Plantbased stand, een aantal nieuwe producten presenteren.”

NB. De Kratiste klimstok is ook genomineerd voor de Greenovation Award.

Voor meer informatie:
Kratiste B.V.
Bosmanskamp 22
4191 MV, Geldermalsen
T: +31 (0)85 10 54 000
info@kratiste.com
www.kratiste.com