Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EC en VWC waarden monitoren nu in 1 app

Gebruikers van de Irrigation Management App van 30Mhz kunnen nu ook de EC (Electrical Conductivity) waarden in bodem of substraat monitoren, naast de VWC (Volumetric Water Content) waarden. Na vragen uit de markt is een nieuwe functie aan de app toegevoegd.

EC-metingen in de bodem of het substraat geven aan of er te veel of te weinig meststoffen worden toegediend. Het meten en controleren van de EC en de VWC-waarde helpt om het juiste evenwicht te bewaren tussen de opname van water en de opname van voedingsstoffen in een plant.

EC meten en controleren
Met de nieuwe toevoeging in de app kan het optimale EC-bereik in de bodem of het substraat op basis van gewastype, productiebeslissingen en teeltomstandigheden worden bepaald.

Om nauwkeurig te kunnen meten zijn periodieke monsters nodig van het irrigatiewater, de meststoffen en van de bodem of het substraat. Deze EC-basismetingen zijn de referentie. De EC-waarden dienen als vergelijk met het aanvaardbare bereik van het gewas. Op basis van dit inzicht is de teler in staat om weloverwogen productiebeslissingen te nemen.

Met de Irrigation Management App wordt de EC van de bodem of het substraat gemeten om de beschikbaarheid en opname van voedingsstoffen en de wateropname door de planten dagelijks te controleren. Met de draadloze vochtsensoren (TEROS12) verzamelt en controleert de teler continu de EC-waarden van de bodem of het substraat, om te zien of de EC-niveaus stabiel blijven of een opwaartse of neerwaartse trend vertonen. Dit maakt tijdige correcties mogelijk, voordat een tekort aan voedingsstoffen of een hoog gehalte aan oplosbaar zout ongewenste effecten heeft op de groei en ontwikkeling van het gewas.

Nieuw in de app
In het dashboard van de app staat naast de ‘bodemvocht en plant beschikbaar water’ grafiek de nieuw toegevoegde fertigatie grafiek. Deze lijngrafiek toont de gemiddelde EC-waarden van alle sensoren in het meetgebied. Zo heeft de teler op alle momenten van de dag inzicht in de EC-waarden in bodem of substraat. Bij veranderingen kan snel en adequaat worden gehandeld. 

De EC-lijnen (groen) worden weergegeven in de gedetailleerde grafieken, die gegevens tonen van elke afzonderlijke sensor per sector. Zo heeft de gebruiker zicht op de EC-waarden van elke specifieke sector. In de grafieken kunnen bovendien EC- en VWC-metingen worden vergeleken. Veranderingen en afwijkingen zijn direct inzichtelijk.

De Irrigation Management App wordt gevoed met data, die wordt verzameld door een complete kit. Deze totaaloplossing bestaat uit vier compacte draadloze sensoren, die eenvoudig, volgens het plug & play-principe worden geïnstalleerd. Een repeater en een gateway zorgen ervoor dat de gegevens in de app terecht komen.

Voor meer informatie:
30MHz 
+31 20 245 7319
[email protected]
www.30mhz.com

Publicatiedatum: