Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fresco Flowers: “Wij groeien mee met onze kwekers in Kenia”

De kwekers in Kenia die met bloemenverwerkingsbedrijf Fresco Flowers samenwerken zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ondanks problemen tijdens de coronaperiode die voor vertraging zorgde, zijn de uitbreidingsplannen nu al weer enige tijd opgang.

Zo deelde Fresco Flowers laatst een post op LinkedIn over een van hun kwekers in Timau (Lolomarik), waar 8 hectare aan kas zijn bijgebouwd. Deze Keniaanse kweker heeft nu een totaal van 52 hectare waar kwaliteitsrozen voor het hogere segment worden geteeld.

“In de komend jaar hebben we dankzij de uitbreidingen bij onze kwekers in Kenia een totaal van 320 hectare om ons van rozen te voorzien. Al onze rozen zetten we af via Royal FloraHolland, waarvan 90% naar de klok gaat,” zegt Aart Buizer, commercieel directeur bij Fresco Flowers.

Fresco Flowers neemt naar eigen zeggen ruim 25% van alle rozen die via de veilingklokken van Royal FloraHolland worden verhandeld vor zijn rekening. “We verwachten de komende jaren nog behoorlijk te groeien qua volume, 10 tot 15%. Dat komt door de uitbreiding bij onze eigen kwekers, want hoe meer zij uitbreiden hoe meer rozen wij zullen verwerken. Wij groeien mee met onze kwekers in Kenia.”

Fresco Flowers is volgende week te vinden op de Trade Fair in Aalsmeer, alwaar ze hun 11 rozenlabels presenteren. Wees welkom op stand nummer 9.12.

Voor meer informatie:
Aart Buizer
Fresco Flowers B.V.
Legmeerdijk 313
1431 GB, Aalsmeer
Tel.: +31 (0)297 368 066
info@frescoflowers.nl 
www.frescoflowers.nl