Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Logiqs wint de BID Innovation Award 2022

Logiqs heeft de BID Innovation Award 2022 gewonnen. De BID Innovation Awards zijn uitgereikt aan de zeven meest innovatieve bedrijven in Nederland in 2022. Bij de Nederlandse Innovatie Prijs en de verkiezing om de titel ‘Meest Innovatieve Bedrijf van Nederland’ gaat het niet alleen om innovatief vermogen, maar ook om de positieve impact die het bedrijf met zijn innovatieve technologie heeft op mens en milieu. De Nederlandse Innovatie Prijs ging naar Mimetas, dat samen met onder meer Logiqs en Physee uit de tuinbouw was genomineerd. 


Gert-Jan van Staalduinen neemt de BID Innovati Award in ontvangst, uitgereikt door Frederieke Leeflang (NPO). 

Boegbeeld van innovatie
Op 1 november 2022 ontving Gert-Jan van Staalduinen van Logiqs tijdens het BID Nationaal Innovatiediner de award van NPO-directeur Frederieke Leeflang.

Deze avond werd uitgezonden op woensdagavond 2 november op NPO1 tijdens het tv-programma ‘De Wereld Van Morgen’ van AVROTROS (hier terug te kijken). Gert-Jan laat weten in de uitzending flink zijn best te hebben gedaan om de Logiqs en vertical farming te promoten. 

Het BID Nationaal Innovatiediner was een samenwerking tussen Amsterdam Centre for Business Innovation, de AVROTROS en Big Improvement Days (BID) en werd gepresenteerd door Ralph van Hessen.

“Wij zijn trots op die bedrijven, aangezien ze bij de laatste zeven behoorden in de strijd om De Nederlandse Innovatie Prijs, van de in totaal 712 deelnemende bedrijven”, aldus Ralph van Hessen, initiatiefnemer Big Improvement Days.

Uitgangspunten jury
De jury lette onder andere op investeringen in innovatie, bijdrage aan duurzaamheid, leiderschap en organisatie, samenwerking met partners en marktpositie. De jury bestond dit jaar uit: Gerard Bakker (inspecteur-generaal NVWA), Hans Boumans (Technology Transfer Manager TNO), Jos de Groen (senior beleidsmedewerker SER), Thomas Grosfeld (specialist Innovatie en Topsectorenbeleid VNO-NCW), Donovan van Heuven (hoofdredacteur MT/Sprout), Geert Huizinga (directeur Belangenbehartiging FME), Frederieke Leeflang (bestuursvoorzitter NPO), Greet Prins (bestuursvoorzitter Kamer van Koophandel), Albert Jan Thomassen (directeur FBNet Familiebedrijven), Pieter Waasdorp (directeur Ondernemerschap, Ministerie EZK) en Henk Volberda (juryvoorzitter).

Vanaf 10 oktober kon het publiek (online) meestemmen via De Wereld van Morgen-website van AVROTROS.

Innovatieve technologie
“Op basis van deelname aan de Nederlandse Innovatie Monitor, deskresearch, locatiebezoeken en een deskundige jury zijn de vijf bedrijven geselecteerd die strijden om de Nederlandse Innovatie Prijs 2022. Ze verschillen sterk van elkaar in de manier waarop ze innoveren, maar lijken op elkaar als het gaat om hun ambities om bij te dragen aan een betere wereld”, aldus juryvoorzitter prof. dr. Henk Volberda, hoogleraar Strategie & Innovatie aan de UvA en directeur van het Amsterdam Centre for Business Innovation.

De Nederlandse Innovatie Monitor 2022 – van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de UvA – stond aan de basis van de selectie van de genomineerde bedrijven. De bedrijven die de BID Innovation Award 2022 in ontvangst hebben mogen nemen, zijn: Logiqs, MIMETAS, Physee, The eNose Company, InProcess-LSP, Basilisk Self-Healing Concrete en Singhboard.

Voor meer informatie:
Logiqs
Honderdland 841
2676 LV Maasdijk
+31 174 514 141
info@logiqs.nl 
www.logiqs.nl

Publicatiedatum: