Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeter uw bodemkennis met gratis digitale lesmethode van Bollenacademie

De bodem wordt steeds belangrijker bij het telen van gewassen, ook in de bloembollenteelt. Hoe gezonder de bodem, hoe beter de gewassen groeien en met hoe minder gewasbeschermingsmiddelen we toe kunnen. De bodem is de basis! Hiervoor is kennis nodig en die kennis heeft de Bollenacademie ontsloten in een digitale lesmodule BODEM die ontwikkeld is voor MBO studenten en medewerkers op Bloembollen bedrijven.

De module is gratis. Wel moet er een account worden aangemaakt, zodat onthouden wordt waar je in de cursus gebleven bent. De dertien hoofdstukken gaan van fysische, chemische en biologische eigenschappen naar thema’s als klimaat, geologie, waterbeheer en verdichting. De Reader over Bodem van Aeres Hogeschool is gebruikt als uitgangspunt op basis waarvan samen met Agriholland en diverse onderwijspartijen de module is samengesteld.

Het ontwikkelen van deze digitale lesmodule is mogelijk gemaakt met financiering van Colland in het project BollenBodem. Bekijk deze nieuwe gratis lesmodule die bereikbaar is via de website: www.bollenacademie.nl 

Heeft u vragen, neem dan contact op met de projectleider van BollenBodem, mw. Barry Looman, [email protected] of de voorzitter van de Bollenacademie mw. Annika Versloot van de KAVB, [email protected]

Publicatiedatum: