Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foodgrade-certificaat voor bassin- en siloliners voor DL Plastics

Tholen - Voedselveiligheid gaat voor alles. Vanaf het zaadje tot en met het uiteindelijke product in de supermarkt moet alles te herleiden zijn. Als er iets misgaat, wordt uitgeplozen waar het precies vandaan komt, om het euvel zo snel mogelijk op te lossen.

Eén van die euvels zou ook bij siloliners en bassinbekledingen te vinden kunnen zijn. DelaFleX heeft voorzorgsmaatregelen genomen. “Wij zijn de eerste die het Foodgrade certificaat mogen voeren,” vertelt Bas van der Elst van DL Plastics. “Al het FPP-materiaal voor liners voor silo’s en bassins wat bij ons het Foodgrade-certificaat draagt, wordt uitgebreid getest door de keuringsinstantie op voedselveiligheid. Ons materiaal heeft geen toxische uitlatingen voor het oppervlaktewater,” vervolgt hij.

Met het Foodgrade-certificaat kunnen leveranciers en telers aantonen dat hun producten garant staan voor de volksgezondheid. 

Vanaf 2027 is het wettelijk verplicht dat er geen irrigatie water meer geloosd mag worden. Al het irrigatiewater moet volledig recirculeerbaar zijn. DL Plastics ziet de bui al hangen en heeft zich met dit certificaat op de toekomst voorbereid. Maar ook al was deze wet niet in opkomst ziet de glastuinbouw de opkomst van meer gesloten teeltsystemen, hydroponic systemen en indoor farms op zich afkomen. Bas: “Het Foodgrade-certificaat is een absolute pre.”

“Overigens zijn alle pvc-certificaten ingetrokken. De weekmakers die daarin zitten, zijn niet meer toegestaan. Linerproducenten bieden daarom FPP aan. FPP is de oplossing en ons certificaat is het bewijs,” vertelt Bas. De keuringsinstantie, en dus ook het certificaat, die DL Plastics daarvoor inschakelt, is wereldwijd erkend. DL Plastics levert wereldwijd DelafleX liners met het foodgrade certificaat.

Voor meer informatie:
DL Plastics bv 
De Wissel 15
9076 PT Sint Annaparochie 
+31 (0)518 409700
info@delangeplastics.nl
www.delangeplastics.nl 

Publicatiedatum: