Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HerkuPlast-Kubern bestaat 50 jaar

HerkuPlast viert dit jaar een bijzonder jubileum; al 50 jaar worden in het pittoreske Beierse dorpje ‘Ering am Inn’ stek- en zaaitrays van hoogwaardige kwaliteit gemaakt voor de internationale tuin- en bosbouw.

Graag had het bedrijf dit met klanten gevierd tijdens IPM Essen 2022 maar Covid-19 stak daar nog steeds een stokje voor.

Het bedrijf staat nog steeds onder leiding van directeur eigenaar Jürgen Kubern. Van een bescheiden start in de jaren ‘70 en ‘80 maakte het bedrijf een stevige groei door vanaf de jaren ’90. Mede hiervoor verantwoordelijk is Alfred Boot. Hij viert dit jaar zijn 25-jarig dienstverband bij HerkuPlast. In 1997 kwam hij in dienst als export manager. De 10 jaar daarvoor werkte Alfred al bij de importeur van HerkuPlast trays in Nederland dus zijn connectie met het bedrijf bestaat al 35 jaar.

"Er is veel gebeurd in die tijd", steekt Alfred van wal. "Waar wij in het verleden alleen de beroemde QuickPot® meermalige trays maakten zijn wij vanaf de jaren ’90 ook met dunne trays begonnen. Ik kwam in dienst bij HerkuPlast en het was snel duidelijk dat ik, komend uit Nederland (in de tuinbouw hoort ook hij als geboren Brabander toch liever Holland) ook behoefte had aan een serie dunne trays. Nederland is een land dat vele jonge planten in trays exporteert. Voortvarend zijn we dat programma gaan ontwikkelen en het is dan ook gegroeid van 23 trays in 1997 tot een pakket van meer dan 400 trays in diverse soorten en kwaliteiten. Van de bekende QuickPot meermalige trays tot de dunne serie, genaamd HerkuPak."

De ontwikkelingen gaan razendsnel in tuinbouwland. Nieuwe markten als vertical farming, alle mogelijkheden die liggen in exportlanden; ‘Never a dull moment’ bij HerkuPlast. Het bedrijf levert nagenoeg alle trays van gerecycled materiaal en zorgt ervoor dat indien mogelijk, trays na gebruik worden teruggehaald en opnieuw worden verwerkt.

Net als velen in de sector heeft ook HerkuPlast te maken met de uitdagingen die buiten de eigen invloedsfeer ontstaan; stijgende energie- en materiaalprijzen, tekorten aan personeel en materiaal, de uitdagingen in internationaal transport.

Alfred: "Wij denken niet licht over deze zaken, we hebben er elke dag mee te maken. Zo heeft HerkuPlast in de moeizame tijd die achter ons ligt waar grondstoffen erg schaars waren en sommige leveranciers met maandenlange levertijden te maken kregen, ervoor gezorgd dat alle klanten binnen de normale korte levertijden konden worden voorzien." Terugkijkend was dat een huzarenstukje. "Wij hebben, soms tegen hoge kosten, gezorgd dat niemand zonder trays kwam te staan. Dat heeft ons een hoop goodwill opgeleverd."

"Onze sector is een structurele sector die, ondanks de genoemde uitdagingen altijd zal blijven bestaan. En met de nieuwe eisen die de toekomst aan ons gaat stellen zie ik met vertrouwen uit naar nog vele mooie jaren".

Voor meer informatie en monsters:
Alfred Boot 
HerkuPlast
export@herkuplast.com
www.herkuplast.com

Publicatiedatum: