Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Climalux groeilichtsysteem geïntegreerd in Priva klimaatcomputer bij Anjerkwekerij Nieuwland

Onlangs is bij Anjerkwekerij Nieuwland in Hoek van Holland het Climalux CLX-V1000 groeilichtsysteem aangesloten op de Priva Connext tuinbouwprocescomputer. Deze maakt het mogelijk om te communiceren met de Horticulture Control Unit van Climalux. Hierdoor is het vanaf heden mogelijk om elk Climalux groeilichtsysteem optimaal te integreren in de tuinbouw-computersystemen van Priva.

Geïntegreerde aansturing klimaat
Bij Anjerkwekerij Nieuwland wordt het klimaat in alle kassen aangestuurd door de Priva Connext tuinbouwcomputer, inclusief het groeilichtsysteem van Climalux. Zowel het licht als de ventilatie van de lampen wordt automatisch en onafhankelijk van elkaar geregeld.  Zo wordt het licht o.a. gestuurd op basis van actuele energieprijzen, lichtbehoefte en ventilatie op basis van relatieve luchtvochtigheid.

De tuinbouwcomputer is volledig zelfsturend en 24 uur per dag in bedrijf. Met de gebruiksvriendelijke bedieningsprogramma’s heeft de kweker in één oogopslag zicht op alle teeltprocessen, zodat hij ze op elk moment kan aanpassen.

Horticulture Control Unit
De Horticulture Control Unit van Climalux is het hart van het CLX-V1000 groeilichtsysteem. De module zorgt voor een verbinding tussen de tuinbouwcomputer en het groeilichtsysteem. Het stelt de gebruiker in staat om de lampen in te delen in elke gewenste configuratie. Ook kunnen er meerdere groepenindelingen gemaakt worden. Zo kan bijvoorbeeld primair een groeilicht indeling gemaakt worden per afdeling en aanvullend kan er een secundaire indeling gemaakt worden voor bijvoorbeeld looppadverlichting, werklicht, etc.. Daarnaast kan Climalux het systeem op afstand monitoren, inregelen en software updates uploaden.

De groeilamp
Bij de ontwikkeling van de CLX V1000 groeilamp heeft Climalux energiebesparing als uitgangspunt genomen, zowel op gas als op elektriciteit. Niet alleen vanuit milieutechnisch oogpunt, maar ook om kosten te besparen en het rendement te verhogen.

De CLX V1000 groeilamp is samengesteld uit een dimbare verlichtingsunit en een verticaal ventilatiesysteem, waardoor warmte en vocht gelijkmatig verdeeld wordt in een kas. De unit creëert een microklimaat rond elke plant, veroorzaakt door de regelbare verticale luchtbeweging in combinatie met de regelbare lichtintensiteit. Door de lampen op juiste wijze aan elkaar te koppelen in een totaalsysteem, vormen ze samen een cluster van klimaatcellen dat bijdraagt aan klimaatgelijkheid in de hele kas en garant staat voor aanzienlijke kostenbesparingen.

Voor meer informatie:
Climalux 
Zekkenstraat 31
3151XP Hoek van Holland
085 071 1020
info@climalux.nu
www.climalux.nu 

Priva 
Zijlweg 3
2678 LC De Lier
+31 88 200 5000 
contact.priva@priva.com 
www.priva.com 

Publicatiedatum: