Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investeringscoöperatie wil innovaties startup snel succesvol in praktijk brengen

Investeringscoöperatie Horticoop werkt samen met agrifood tech-accelerator StartLife om zo intensiever te kunnen investeren in startups en scale-ups met opkomende technologieën voor de glastuinbouw. Samen willen ze een belangrijke impuls geven aan duurzaamheid binnen de glastuinbouwsector.


Jan Meiling (StartLife) en Wilco Schoonderbeek (Horticoop) 

Horticoop ziet het toekomstige belang van de glastuinbouw als gevolg van een groeiende wereldbevolking en klimaatproblemen toenemen met de invoering van opkomende technologieën als robotica, kunstmatige intelligentie en big data. Samen met StartLife wil Horticoop gebruikmaken van de innovatiecapaciteit van startups die werken aan het toepassen van deze nieuwe technologieën in de glastuinbouw.

Glastuinbouwexperts
Horticoop, opgericht in 1904, heeft zich de afgelopen jaren getransformeerd van een traditionele inkoopcoöperatie naar een platform voor investeringen, innovatie en ontwikkeling. Het bedrijf investeert onder andere in Controlled Environmental Agriculture (CEA). Dit is de productie van gewassen binnen een (gedeeltelijk) gesloten groeistructuur, zoals een kas, met een maximale bescherming tegen buitenelementen en optimale groeiomstandigheden.

Wilco Schoonderbeek, Director Investments bij Horticoop, geeft aan dat Nederland een wereldleider is op het gebied van CEA. “Het draait allemaal om het creëren van de perfecte groeiomstandigheden voor gewassen, met de juiste hoeveelheid licht, warmte, water en voedingsstoffen. We hebben op dit moment een portfolio van bedrijven die oplossingen bieden in deze gebieden. Zorgen over de opwarming van de aarde, en dus onvoorspelbare weerpatronen, zullen de behoefte aan CEA nog verder vergroten. We geloven dat start-ups die werken aan opkomende technologieën passende oplossingen kunnen bieden. Omdat StartLife de langstlopende en meest toonaangevende agrifood tech-accelerator in Europa is, verkeren ze in een uitstekende positie om ons in contact te brengen met de internationale start-up-gemeenschap.”

Opkomende technologieën
Jan Meiling, Managing Director bij StartLife, gelooft dat Horticoop’s lange geschiedenis in de tuinbouwsector de onderneming een unieke positie als investeerder geeft. “Horticoop kent en begrijpt de echte uitdagingen, eisen en valkuilen van de sector. Het bedrijf weet zijn kapitaal daarom succesvol in te zetten. Naast potentiële investeringen zullen startups ook veel profijt hebben van de kennis en expertise van de telers die lid zijn van Horticoop. Als startups in een vroeg stadium feedback en inzichten krijgen van professionals die aan de slag zullen gaan met de nieuwe technologie, kunnen ze de resultaten van hun product verbeteren en een succesvolle implementatie versnellen”, aldus Meiling.

Schoonderbeek is blij met de samenwerking met StartLife. Samen zijn de bedrijven actief op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden met startups en scale-ups. “Met dit partnerschap kunnen we samen werken aan een gezonde toekomst en bijdragen aan de gezondheid en het geluk van een groeiende bevolking in een duurzame wereld.”

Horticoop is met name geïnteresseerd in startups die oplossingen bieden op het gebied van licht, klimaat, techniek en substraten. Start-ups die geïnteresseerd zijn in een samenwerking met Horticoop kunnen hiervoor contact opnemen met StartLife.

Voor meer informatie:
Horticoop 
Klappolder 150
2665 LP Bleiswijk
(+31) 10 524 1600
info@horticoop.nl 
www.horticoop.nl 

StartLife 
Bronland 10-D
6708 WH Wageningen
+31 317 489 342
info@start-life.nl 
www.start-life.nl 

Publicatiedatum: