Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Standaard tel-protocol gerbera maakt meer vergelijking data mogelijk

Naar aanleiding van de IPM verdiepingsslag op 25 augustus is er door de ‘IPM werkgroep gerberatelers’ een simpele standaard uitgewerkt om meer datavergelijk met plagen, gewasbeschermingsmiddelen en biologische bestrijders mogelijk te maken. Vanuit het IPM Wheel wordt gestimuleerd om vanaf 2023 te werken met deze nieuwe registratie standaard in gerbera.
 
Doel tel-protocol
Het doel van het standaard tel-protocol is dat gerbera telers appels-met-appels kunnen vergelijken en dus van elkaar kunnen leren op het gebied van plaag data en biologische bestrijders. Want op dit moment is er nog geen data standaard beschikbaar, waardoor registratie data niet uitwisselbaar is tussen telers. Als telers preventief van elkaar kunnen leren, dan worden plagen beter beheersbaar en is het de gedachte dat er minder curatieve ingegrepen nodig zijn (inclusief curatieve overtredingen met gewasbeschermingsmiddelen).

Keep it simple
Het is geen doel is om telers op te zadelen met extra administratieve lasten, ‘keep it simple’ was dan ook het uitgangspunt. Dit lijkt te zijn gelukt met bijgaand tel-protocol, waarin enkele simpele basisafspraken staan om te komen tot gelijkwaardige tellingen die met elkaar vergeleken kunnen worden.

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: